2. jaanuar 2015

Kokkuvõte 2014.

Head uut aastat!!

Kes mäletab, siis 2013. aasta kohta tegin ma väikese kokkuvõtte ning esitasin pika nimekirja käsitöö-teemalistest asjadest, mis uue aasta jooksul tehtud pidid saama. Nüüd ongi 2014. aasta selja taga ning õige hetk vaadata vana plaan üle ning kirja panna uued ideed...



Pean mainima, et kohe aasta alguses 4 tööd iga kuu kohta ära reserveerida on liig, mis liig. Algul isegi suutsin ma sellist plaani täita, aga mida suve poole ja sealt edasi, seda harvemaks läks nimekirjas olevate esemete tegemine ning tekkisid muud prioriteedid. November ja detsember tegelesin täiesti muude asjadega... 

Möödunud aastal täitsin ma üsna mitu tellimustööd ning ka endal või lastel tekkis jooksvalt soove, mida tuli viivitamatult täitma asuda... Nii tuligi aasta jooksul palju muuta, ümber mõelda ja mõni varasem mõte ei tundunud enam üldse ahvatlev... 


Aga vaatame siis 2014. aasta nimekirja üle:


1. Vest mehele - sai valmis juba aasta alguses, kuid mida pole, on fotod. Aga ehk needki lähiajal tulevad. Igal juhul - tehtud!

2. Atsi kampsun - tehtud (siin). Võin rõõmustada - mõlemal mu koolipoisil on minu tehtud kampsun ja sõrmikud.

3. Kristina villased palmikutega põlvikud - tehtud (siin).

4. Mohäärist sviiter mulle (Anna juhendi järgi) - tehtud (siin).

5. Pitsilised põlvikud (koos juhendi kirjutamisega) - kahjuks jäi ajapuudusel tegemata, aga võtan plaani 2015.

6. 5 pitssalli - kõik tehtud, kuid üks on veel ette näitamata. Pildid on olemas, seega varsti:).

7. Mustjala sõrmikud - kahjuks jäid tegemata, ehk siis jäävad 2015.-ks. Õnneks kudusin ma ka sel aastal ühed Mustjala sukad.

8. Üks vallatu kootud tuunika - tehtud (siin). See oli üks lõbusamaid kudumisi möödunud aastal.

9. Suur lapitekk Anni tuppa - pooleli. Mu 20-aastane õmblusmasin andis novembris otsad. Kardan, et tuleb uus osta... ja siis saan ka teki lõpetatud. 


10. Spiraalseelik (6 paaniga) - tehtud, aga fotosid pole.

11. Linase-puuvillasegu lõngast topp harutada ja uuesti kududa - tehtud (siin).

12. Suur pleed - tehtud (siin).

13. Annile uus kootud suvetopp - tehtud, kuid topist kasvas kleit, sest selleks varutud lõnga oli nii palju. Seega tuleb uus topp teha 2015. Fotosid pole veel.


14. Minu suvekampsun - tegemata, sest kudusin hoopis ümber ühe vana puuvillase kampsuni (sellest kirjutasin siin). Kuid ka uue kampsuni lõng on olemas, seega tuleb see kunagi valmis kududa.

15. Fuksiakarva boolero vms pitsilist (no see plaan on mul juba vähemalt 2 aastat olnud) - tundub, et see töö jääbki tegemata. Mõne asjaga kohe on nii, et mõtled ja mõtled, aga tegemiseni ei jõua... Küllap pole siis tegelikult vaja. 

16. Talvine tuunika - tegemata, aga tahan 2015. kududa.

17. Mõned tikandid - sel aastal tikkisin vaid ühe suurema töö - tehtud kampsunile (siin). Miks nii vähe, sellest kirjutan kunagi edaspidi...

18. Mõned taaskasutusprojektid nii õmblustööde (tehtud poekotte jm ) kui ka kudumite vanutamise näol - tegemata. Viimaste osas pole mul veel piisavalt häid ideid tekkinud.

19. Sokke, kindaid - tehtud. Sokke kudusin 2014. aastal vaid ühe paari. Sõrmikuid tuli mu varrastelt 3 paari. 





Lisaks eelnimetatule heegeldasin Annile suvekleidi, kudusin talle kampsuni ja retuusid (fotod tegemata). Oliviale kudusin beebikomplekti ja Tiinale pitskampsuni. Lisaks mitmeid mütse, randmesoojendajaid, üks must igapäeva-kleit endale jne. Ja lõnga värvisin.





2015.aasta täpne nimekiri on mul veel koostamata, aga arvan, et seekord üritan igasse kuusse vaid 3 eset kirjutada... Loodetavasti jaanuarikuu jooksul panen kirja. Tegemisteni!

4 kommentaari:

  1. Väga tegus aasta olnud!
    Jaksu järgmiseks :)

    VastaKustuta
  2. Aukartust äratav nimekiri valminud töödest! Ja kõik nii ilusad-maitsekad ja alati nii kunstiliste fotodega esitatud - tänan selle blogi pidamise eest. Isegi kui alati ei kommenteeri, siis imetlusest õhkan iga jumala postituse juures :) Jõudu uue aasta ideede teostamiseks!

    VastaKustuta
  3. On jaa super palju ilusaid töid aasta jooksul valminud. Ka selline plaanipidamise oskus on muljetavaldav. Tegusaid päevi, õnne ja tervist uude aastasse :)

    VastaKustuta
  4. Aitäh teile!
    Plaan on hea, et mitte lõngadesse uppuda- muidu ostan lõnga mõeldes, et kohe-kohe... Aga enamasti see "kohe" polegi veel käes ja nii on mul varud juba aastateks olemas.

    VastaKustuta