7. jaanuar 2022

Valged roositud.


Need sõrmikud on kootud taimede ja seentega värvitud lõngadega. Mu eelmised sõrmikud on üsna kulunud ja kasutan neid nüüd eelkõige aluskinnasteks käpikute all - tänavusel külmal talvel kuluvad ju marjaks ära. Jõudsin vanadega käia tervelt 7 talve.


Uued kindad kudusin vanade Viljandimaa sõrmikute ainetel (ERM HM E 52). Ega neil vanadel vist polegi loodusvärvid, aga siiski parajalt mahedad, et kõik värvid asendada mu varudes leiduvate taimedega värvitud lõngadega. Näiteks sinine on indigoga värvitud, rohelised toonid aga porgandivarte ja kortslehega. Punane on tegelikult muidugi seentega (vöödikutega) värvitud lõng. 


Nagu näha, siis käeselja muster on mul hulga väiksem. No ei olnud siiski vardal nii palju silmuseid kui originaalil, mistõttu pidingi mustrit veidi kahandama. Võtsin ju vardad number 1,5 mm ja tavapärase 8/2 lõnga. 

Randmes on sakke küll sama palju kui originaalil, aga needki tegin väikese sohiga ehk igas sakis on vähem silmuseid kui peaks.

Randmes on silmuseid 80, käelabas 72 (võrdluseks: originaalil on üle 100 silmuse ringil).


Sõrmedel sain kasutada täpselt õigeid mustreid. 


Huvitav, miks kaks sõrme valgeks jäid?


Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee


6 kommentaari:

  1. Oled vöödikute käest väga kena punase kätte saanud. Ja kindad on super kenad.
    Peaks ka roosimise ära õppima. Mul pole veel ühtegi roositud kindapaari.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, kindlasti õpi roosimine ära! Vahelduseks nii tore viis kinnaste-sokkide kudumiseks. Lisaks saab lõngajääke hästi ära kasutada.
      See vöödikupunane on mul tõesti hea intensiivne omal ajal saanud ning püsib nii hästi. Samas näiteks arooniatega värvitud lõng, mis esiti oli ilus lilla, on seistes muutunud pruuniks (kerge lilla-punase varjundiga).

      Kustuta
  2. Väga ilusad! Mul üks paar roositud sõrmikuid pooleli juba ei tea kui palju aastaid...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan, Malle!
      Miks nad siis pooleli jäid?

      Kustuta
  3. Nii ilusad kindad.

    VastaKustuta