25. detsember 2018

Jõulusokk.


Üritan igaks jõuluks midagi uut meisterdada. Seekord tuli hea mõte juba novembris ja kuna vahetult enne jõule on nagunii tohutult kiire, siis võtsin kohe lõngasabast kinni ja tegin oma mõtte teoks - kudusin suure triibulise jõulusoki, mille täitsin lõngakerade (päris sügavale soki sisse läks veel mitu peotäit lambavilla), vanade plastvarraste ning vanadest jõulukaunistustest järele jäänud oksakestega. Vildist südame nõelusin soki küljele. 


Ka see kudum jaotub "lõngajäägid kasutusse"- kategooriasse. Soki kudumisel kasutasin ära kolme erineva valge lõnga jäägid, sh hõbedase niidi sisaldusega mohääri. Jõulusokk ripub mul õues välisukse kõrval - seal pole valgete lõngade toonierinevusi nagunii märgata. No tegelikult poleks neid näha ka toavalguses, sest talvel on nagunii hämar ning lambivalguses on raske eristada isegi tumesinist ja musta, mis siis lumivalgest ja naturaalvalgest rääkida :). 


Siin on kuduja kodu!


Jätkuvalt rahulikke jõule!


4 kommentaari:

  1. Ilusat uue aasta ootust Sulle! Kuduja kodu sümbol on nii armsalt välja kukkunud. Kas sellist kanda kootakse ka nn pärissokkidele? Selline teistmoodi ja huvitav.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh!
      Jah, muidugi võib sellist kanda ka päiselt kantavatl sokkidele teha. Olen isegi vähemalt kahele põlviku- või sokipaarile sellist kanga teinud. See sobib eriti hästi peenema päkaga jalale.

      Kustuta
  2. Väga armas sokk! Head pühade jätku!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Malle!
      Nüüd saab juba soovida ka head vana-aasta lõppu!

      Kustuta