22. juuni 2018

Muhu sukad ongi valmis!

Eelmise aasta kevade hakul alusatud Muhu sukad on mul tõepoolest nüüd valmis! Täna ilusaid paraadpilte veel ette näidata ei ole, aga panen siia mõned piilupildid.


Imelik oli see hetk, kui viimase suka varbaotste silmustest sai lõpetav lõngjupp läbi tõmmatud ja sissepoole susatud. Natuke tühi olemine... ja teistpidi nii uhke ja ülev tunne. Et ongi kõik... Kas tõesti rohkem ei peagi proovima, kas jalga lähevad... ega laiad pole... või kitsad... või liiga pika päkaga... või ega ma kogemata kaht parema jala sukka koo... kas mõlemad sukad on ikka ühesugused (nii tikandid, laiused, pikkused, silmuste arvud jne jne). 

Jah, kõik ongi valmis! Või noh, lõngaotsad pidi veel ära peitma. Ja neid oli mõlemal sukal 40+ ehk siis kokku ligi 90. Lisaks muidugi tikkimislõngade otsakesed, aga need olin ma õnneks jooksvalt ära peitnud. See tuli muidugi kõik üle kontrollida.



Ei ole siin pahemal pool ka midagi häbeneda. Päris vahva ju! Ja üsna hõre.



Sukatikandile ei saa mingil juhul jätta pikki lõngajookse sissepoole tolknema. Muidu jääb kitsast sukka jalga lükates midagi varba taha kinni ja ilus tikand olekski rikutud.


See hetk, kui kohv sai otsa ja mõlemal sukal varbaotsad viimistletud... Ja õues paistis päike (oli 1.juuni). Ülejäänud lõngaotste peitmine oli veel ees.


Muide, tikitud sukki on väga mugav jalga tõmmata. Need venivad üsna hästi ega ole nii tihked või jäigad, kui kirjatud sukad. Need Muhu sukad on ka üsna suvise moega, kas pole? 


Ilusaid pühi!

5 kommentaari:

  1. Uskumatu, milline töö on ära tehtud!!!! Tulemuse kiitmiseks jääb sõnu väheseks. Kogun ennast natuke ja kiidan edasi, kui paraadpilte näen :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Tööd oli tõesti nendega palju, aga see oli nauding.

      Kustuta
  2. Ilusad ja värvirõõmsad sukad! Jään ka paraadpilte ootama!

    VastaKustuta
  3. Super uhke töö! Raami sisse ja seinale ;)

    VastaKustuta