1. juuli 2018

Arhailised motiivid linasel kleidil.

Selle linase kleidi ostsin eelmisel aastal Soomest, mingist Itaalia disaini müüvast poest. Mu enda meelest oli juba ilma tikandita tegemist päris vahva rõivaesemega - suure, pika ja õhulise kottkleidiga, mõnus värv veel pealekauba. Seevastu (jälle!) arvas mu poeg nr 3, et kleit on IGAV! Nojah... ma ju ise ütlen sageli ka, et ühevärviline rõivas on nii tühi, et tahes tahtmata tekib tunne, et tikiks sinna midagi peale. 

Algul mõtlesin, et trükin seelikuosa alumisele äärele suured sõnajalalehed, aga siis hakkasin kartma, et need jäävad liialt domineerima. Loodusvalge mulineeniidiga tikitud arhailised motiivid on aga piisavalt tagasihoidlikud. Ettevalmistustöid polnud ka teha vaja.


Rinnale tikkisin paar edevamat elupuumotiivi ja päikese, turjale ports väiksemaid elupuid. Kuskile seelikusappa tuli ka üks roosimotiiv, aga sellest ma pilti tegema ei hakanud.




Poeg nr 2 tegi kodutänaval minust mõne pildi. Ega neilt ju tikandit näha pole, aga mingi üldpildi ikka annab.


Ja siis tuli naabrite Kessu vaatama, mida me seal tänaval sehkendame... Enne võttis tänavakivide vahel tolmuvanni ja siis tuli meilt paisid paluma :)



Kaunist juulikuud!


6 kommentaari:

  1. Väga, väga lahe, arhailine on just see, mida see kleit, minu arvates, vajas. Ei jäänud märkamata, kas Teil kasvab tänaval seedermänd?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Leinakask! Seedermänd see küll pole. Ikka selliste tavaliste käbidega mänd, pigem mägimänd. Kunagi kuskilt Virumaa aiandist sai üks üksik taimeke ostetud ja nüüd on see meie maja ees nii ilusaks kasvanud.

      Kustuta
  2. Väga nunnu-õrn tulemus. Ka minul on arhalise tikandi tegemine käsil. Kleit sai eile valmis, täna asusin bolero kallale. Hästi mõnus tikkimine on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga tubli ju, Inga! Jään tulemusest pilte ootama... (mul on ka ports linast kangast õmblemist ootamas, aga no kuidagi ei jõua ma sinna õmblusmasina juurde)

      Kustuta
  3. Ilusat värvi ja ilusa lõikega kleit on saanud ilusad tikandid. Kõik on jälle väga kaunis! :)

    VastaKustuta
  4. Jällegi supertulemus! Nii kaunilt
    "kodustasid" oma kleidi!

    VastaKustuta