24. mai 2017

Triibik.

Aja jooksul on mul kogunenud enam kui kilo jagu alpakavillaseid lõngajääke. Erinevad värvid, erinevad tootjad, erinevad koostised (mõni 100% alpaka, mõni koos siidiga, mõni villaga), pisut erineva jämedusega lõngad. Panin need ritta ja valisin välja toonid, mis tundusid omavahel sobivat. Aktsendiks lisasin kaks kontrasttooni - telliskivipunase ja sinepikollase. Ilma nendeta oleks kampsun jäänud liiga läilaks. Ja lõpuks tuli sinna kompotti panna ka üks täisvillane helesinine lõng, sest muidu oleks üldmulje jäänud üsna tume. 

Lõike võtsin ühelt ajatult poekampsunilt, mis on mind aastaid "hästi teeninud" ja nüüd äraviskamisele kuulub. Aga selle pikk soonik, mis ulatub puusadest vöökohani, kõrge krae ja kahtpidi avatav lukk meeldisid mulle ning seepärast tuligi need ideed üle võtta. 



Vana poekampsun oli küll vaid kahevärviline. Minu uue kampsuni süsteemitu triipuderägastik tekkis kudumise käigus. Ja taskud tundusid hädavajalikud - need lisasin omaalgatuslikult. Triipude vahel polegi taskuid eriti näha, eks :)

Luku servad katsin armsa südamepaelaga. Poest otsisin küll sinisekirjut puuvillast paela, kuid ühtegi sobivat ei hakanud mulle silma. Kui olin paelariiuli kolm korda üle vaadanud, jäin pidama hoopis jõuluhõnguliste punaste paelte juures :)

Esiliistust jäi üle 5 cm paelajupp, mille teppisin ühe tasku alla.







Vardad nr 3,5 (soonikutes nr 3).
Kampsunile kulus umbes 550 grammi lõnga. Ja teate, mul jäi järgi veel ühe kampsuni jagu lõngajääke :) Tundub, et tuleb mõned tokid juurde soetada ning kududa hoopis üks kleit või tuunika. Või on see liiga riskantne...

Kampsun sisaldab 12 erinevat tooni:

Tumesinine, Austermann Alpaca Silk 2,75 tokki
Helebeež, Alvita Alpaka 2 tokki
Helesinine, Drops Karisma 1,5 tokki
Tumebeež, Alvita Alpaka 1,25 tokki
Valge, tundmatu meriinovillane 1 tokk
Beežikashall, Drops Lima 0,5 tokki
Tumepruun,  Schachenmayr Alpaka 0,5 tokki
Tumehall, Schachenmayr Alpaka 0,5 tokki
Sinepikollane, Alvita Alpaka 0,25 tokki
Punane, Alvita Alpaka 0,25 tokki
Helehall, Schachenmayr Alpaka 0,25 tokki
Teksasinine, Alvita Alpaka 0,25 tokki



Kampsun on kootud üsna traditsiooniliselt moel. Kehaosa ja varrukad eraldi, alt üles. Küljeõmblusi ei ole, sest ringvarrastele saab ju võtta kogu kehaosa korraga. 

Käisime Noarootsis matkamas. Tütreke tahtis ka paar pilti minust teha. No tegime siis vastastiku :)


Üritasin loodusesse sulanduda...



8 kommentaari:

  1. Lõngajäägid oleks nagu eelnevalt kokku leppinud, et nad nii hästi omavahel sobivad!
    Kõik muu jälle 5+ nagu alati!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan, Ruta! Küllap olen alateadlikult valinud koju sarnase värvigammaga lõngasid.

      Kustuta
  2. Mulle nii kohutavalt meeldivad need väikesed kirsid tordil, mida Sa oma töödesse lisad!!!! Ootan uusi kirsse :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Nende kirssidega on küll vahest nii, et enne teen fotod ära ja siis tulevad alles kirsid peale. Nii et alati kõik detailid blogisse ei jõuagi, aga annan endast parima :)

      Kustuta
  3. Küll on ilus triibukampsun! Kõik pisikesed detailid on hästi paigas ja värvivalik väga võluv! Kohe näha, et meistri tehtud töö!

    VastaKustuta