19. mai 2017

Sokijukud.

Väikese kõrvalepõikena näitan seekord oma poja vormitud sokijukusid. Olen oma noorematele poegadele juba paar aastat rääkinud, et nad kooli puutöö-tunnis vahelduseks mulle paar sokijukut meisterdaksid (no võinugasid ja küünlajalgasid on juba piisavalt). Siiani olin ma tegelikult ise see pudelikael - ma lihtsalt ei mõistnud nendele jooniseid teha. Mõtlesin, et äkki saan kuskilt sellekohast abi, aga vähemalt netiavarustest ma ühtegi sobivat joonist ei leidnud. Lõpuks võtsin appi oma valmiskootud sokid ja kujundasin sokiliistukavandi nende järgi. Ringid joonistasime viinapitsi jalaga:)


Jukud on tehtud kasevineerist (paksus u 5 mm). Poisil oli esialgu plaanis kasutada laserlõikajat, aga nii suur plaat kahjuks koolipingile ei sobinud, nii tuli tükid käsitsi välja saagida. Ja hiljem tundide viisi lihvida. Nüüd tuleks need veel lakkida või õlitada... Kas teil on selles osas soovitusi? Millega lakkida, et kannataks niiskust ja sokid ei saaks ebameeldivat laki või õli lõhna külge? 


Kullestega sokid on kootud juba ammu. Infot nende kohta leiab siit.

2 kommentaari:

  1. Super! Lapsi/noori, kes tänapäeval oskavad/tahavad ise midagi oma kätega valmis teha võib tikutulega otsida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on poistega vedanud. Nad tahavad väga midagi ise teha ja näha tulemust (või see hoopis ära süüa, nt kooki ja karaskit küpsetavad ka hea meelega). Muidugi meeldib neil netis istuda jms ka.

      Kustuta