24. märts 2017

Vesiroosi rätik ajakirjas.

Värskes ajakirja "Käsitöö" kevadnumbris on juhend minu pitsilise vesiroosimustriga rätiku kudumiseks. Selle tumeroosa linase rätiku kudusin juba 2013. aastal ja blogist käis see ka tookord läbi.



Rätik on lihtsa ülesehitusega - kudumist alustatakse alumisest nurgast ja lõpetatakse ülemisesest pikast äärest. Nuppe ei ole. Kõige keerulisem on vist kolmest kokkukootud silmusest seitsme uue silmuse väljakudumine. Minu rätik on kootud peenikesest linasest lõngast, aga kindlasti sobib seda kududa ka meriinovillasest või mõnest muust sallilõngast.



Ajakirjas on veel mitmeid mõnusaid juhendeid. Mulle jäi silma imekaunis Ruta kootud kleit - seesama, mis on kaanepildil (kuid minu pildile see ei jäänud, sest meie kass lihtsalt suvatses pildistamise ajaks ajakirjale istuda, nii et ma pidin ta koos kleidiga hiljem pildilt välja lõikama...). Aga vaadake seda kaunitari pigem Ruta FB-i lehelt.


Siin ta passib...

6 kommentaari:

  1. Anonüümne25/3/17 06:30

    Servad oleks võinud ajakirja jaoks ka ära viimistleda :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Et sirgeks ajada? Mulle just meeldis sakiline äär - maitse asi.

      Kustuta
  2. Anonüümne25/3/17 10:25

    Väga kena rätt ja huvitav muster! :) Viimane pilt võttis muidugi mõnusalt itsitama. :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh!
      Meie kass ajab meid pea iga päev vähemalt korra muigama :)

      Kustuta
  3. Kaunis rätik, mis kindlasti väärib kohta käsitööajakirjas. Minule sakid meeldivad, need käivad rätikutel justkui korrektse viimistluse juurde. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on hea meel, et meeldib :) Aitäh!

      Kustuta