28. oktoober 2022

Pildil lilla särk.

Sellest puuvillasest lõngast pidi esialgu tulema hoopis tütrele kampsun. No ise ta kunagi selle värvi valis... Aga noore neiu mõtted ja soovid muutuvad kiiremini kui käivad minu vardad ning nii jäigi see lõng mitmeks aastaks ootele. Sel kevadel otsustasin, et ega muud kui tuleb neist lõngakeradest endale üks suvisem kudum teha. Lõng on ju hea peenike - saab vahelduseks kududa midagi pitsilist. 
Puuvillasele lõngale võtsin kõrvale peenvillase lõnga. Kuigi mõlemad peenvillased olid lillaka tooniga, on piltidelt hästi näha, et varrukaotstel on üks toon ja kehaosal teine. Õnneks päriselt seljas pole erinevus nii silmaganähtav ja häiriv, aga fotosilm leiab ju halastamatult kõik üles.
Kuna ootamatult jäi mul seda lõnga isegi üle, siis on võimalik, et koon varrukad mingi hetk hoopis pikemaks. See ei saa tegelikult lihtne olema, sest särk on kootud alt üles. Nii et varrukad tuleks kududa ju ka enne valmis ja siis mustri järgi külge silmata (kui sooviksin pitsilisi varrukaid). See on võimalik, aga üsna tüütu tegevus. Teine võimalus on, et koon parempidises koes varrukad - nii on kõik väga lihtne, aga ma pole kindel, et tulemus mulle meeldib.
Vaatan, kuidas kujuneb...
Lõng: Drops Safran, värv 15 (100% puuvillane, 50g/160m), mida kulus umbes 4,5 tokki. Lisaks u 50 grammi peent meriinovillast lõnga.

Vardad olid numbriga 3,5 mm (soonikutes 3 mm).

Särk on kootud ilma juhendita, tunde järgi. Pitsiosa mustreid otsisin siit ja sealt. Tahtsin pigem midagi lihtsat. Enam-vähem sobiva mustri leidsin ühest mustriraamatust, aga kuna lõpuks tegin selle ikka ümber, siis ei hakka siin viitama. 
Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar