1. september 2022

Lilleline kleit.

Suve kõige palavamad päevad olen veetnud jälle õmmeldes. Paljuski möödusid need mingeid esemeid parandades-kohendades või näiteks uusi köögirätikuid palistades, aga mõne kleidi ja püksi-topikomplekti olen ka kokku vuristanud. 


Selle ümmarguse kaelaauguga raglaanlõikega kleidi konstrueerisin ise. Teadsin, milline kleidi ülemine osa tulema peab, aga ma ei leidnud sobivat lõiget kuskilt. Proovitööks traageldasin enne kokku ühe viskooskangast pluusikese - see seisab nüüd ja ootab, millal ta õmblusmasina alla pääseb (soojad ilmad said ju otsa ning september on mul tavaliselt nii kiire, et õmblemiseks küll aega ei jätku). 
Uus kleit sai aga peaaegu selline nagu ette kujutasin. Ainult küljeõmblustesse paigutatud taskud oleksid pidanud mõne sentimeetri võrra kõrgemal paiknema. Aga pole hullu - käsi ulatub õnneks ikka tasku põhjani :)

Rinna alla õmblesin 4 rida kumminiiti, aga tundub, et seda jääb ikka väheks. Õigem on ikka õmmelda tihedamalt 10 rida, nii nagu kuskil õpetuses märkasin. Kumminiidiga õmblemine polnudki väga keeruline, aga kas keegi oskab öelda, kuidas sellise õmbluse algus ja lõpp niimoodi ära kinnitada, et niidid ilusti püsima jääksid? Pean vist otsima, äkki on selle kohta mõni video...
Kust selline ilus lilleline kangas mu kappi tuli, ma enam ei mäletagi. Mõnusalt pehme ja kerge läikega (mitte kõva ja hirmus kortsuv nagu 80ndatel siinmail toodeti) puuvillane kangas oli vaid 80 cm lai, mis annab arvata, et kangas on toodetud vähemalt 45 aastat tagasi. 

Igal juhul on mul seda ühe kleidi jagu veel. Või äkki tuleks hoopis lillelised püksid õmmelda? Ma vist ikka lasen sellel kangajupil nii kaua seista, kuni tütar sellest midagi tahab...  

Seekord tahtsin kleidile mõnusaid lehvivaid varrukaid. Aga järgmine kord võib sama lõike puhul kasutada traditsioonilisemat lahendust, st teha puhvvarrukad ehk panna varrukaotstesse kumm või krookida ja lisada kant. 


Pildid tegime augusti keskel Klooga rannas. Õhtuse päikeseloojangu ajal oli merevesi väga soe. Õhk tundus jahedam.


Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee

2 kommentaari:

  1. Anonüümne2/9/22 19:02

    Väga kaunis kleit! Ikka indu tegutsemiseks ja ilu loomiseks :) Sinu blogi külastaja ja lugeja, Pirje.

    VastaKustuta