29. juuli 2022

Tagasihoidlik kübar.

Selle sinakashalli kübara heegeldasin küll vist juba 10 aastat tagasi, aga ma ei saanud seda kuidagi nii ilusti vormi nagu oleksin soovinud. Proovisin küll tärklisega ja PVA liimiga, aga isegi kui pead kattev osa oli enam-vähem vastuvõetava olemisega (ma seda väga kõvaks teha ei tahtnud), siis kübara äär ikka oli väga lainetav ja vajus näo ette. Allpool on sellest lodust üks pilt, aga veel parema pildi annab hoopis see vana postitus.
Selline oli kübar enne traadile tõmbamist.

Niisiis, panin kübara äärde peenikese traadi, mis on parajalt jäik ja hoiab kogu ääre korrektselt. Vaskne traat on tegelikult ääres näha ka, aga mind see ei häiri. Aga kes teab, äkki kunagi leian midagi veel paremat sinna äärde...


Kasutasin peenemat heegelniiti (mu vanades märketes on kirjas, et seda kulus umbes 75 grammi) ja heegelnõel oli numbriga 1,5.

Mustri leidsin pinterestist.


Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee

4 kommentaari:

  1. Anonüümne29/7/22 21:04

    Ilus! Mul on üks poest ostetud heegeldatud kübar, kus on trimmeri jõhvi moodi plastik tugevdus. Üks ring välimisest servast umbes 1 cm kaugusel, teine ring serva keskel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen otsinud parajalt jäika jõhvi, aga ei leia. Küllap pole ma liiga aktiivne otsija ka.

      Kustuta
  2. Eestis ei tea, kas kusagil müüakse, aga otsinguga leidsin: Clear Plastic Hat Brim Wire. Samuti keegi kasutas ja kiitis ehituspoest ostetud tsingitud trossi 1,5mm. Mul endal juba eelmisest suvest saadik plaan üks suvekübar heegeldada, seepärast olen ka uurinud, kuidas serva tugevdada.
    Sain sinu postitusest inspiratsiooni oma kübarat heegeldama hakata! Ehk järgmiseks aastaks jõuab! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh vihjete eest! Mu vasktraat on ka parajalt peenike ja kerge, nii et tsingitud trossiga ei hakka enam jändama, aga Hat Brim otsinguga tuleb tegeleda, äkki leian midagi sobivat...

      Kustuta