15. veebruar 2021

Taimedega värvitud lõngadest põlvikud.

Külma hooaja alguses avastasin, et ühed mu lemmikutest põlvikutest on üsna läbi kulunud - pole midagi imestada, sest selle sokilõnga 10-aastane garantii hakkabki läbi saama (kudusin need 2012. aasta alguses). Esialgu parandasin aukliku kanna ära, aga järgmine talv need enam kasutusse ei tule, sest kudum on nii hõredaks kulunud, et ega need enam sooja pea... 

Uus sokilõng on tegelikult sahtlis ootamas, aga esialgu oli suur ahvatlus kududa taimedega värvitud lõngadest täisvillased põlvikud. 



Need põlvikud (või sukad) on kolmekordsest 8/3 lõngast. Värvilised triibud-täpid on taimede ja seentega värvitud lõngadest - need lõngad olen aja jooksul ise värvinud. Lisaks indigole (sinised toonid) on kasutusse läinud vöödikud (oranžid toonid), aroonia (tumedad punakaspruunid toonid), naistepuna (punakaspruunid toonid),  angervaks (rohekas-pruunid toonid), kortslehed (ilus kreemikas roheline), porgandivarred (kõige kenam roheline), kaselehed (kollane).

Lõnga kulus kokku 170 grammi.

Vardad olid numbriga 2,25 mm.

Sukajuti tegin taha ka.

Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee

6 kommentaari:

  1. Väga ilusad põlvikud, nii mõnusad-mahedad toonid, silm kohe puhkab peal! (Kasukas on ka äge!)

    VastaKustuta
  2. Põlvikud on väga ilusad aga minus tekitas tohutut huvi taimedega värvimine. Need värvitoonid on nii ilusad. Eriti see erksam roheline ja kollane. Ei oleks selle peale tulnud, et taimedega värvitud. Supper töö :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan, Ly! Taimedest saab üsna kahvatuid, aga ka päris erksaid toone. Kui teha eelpeits maarjajääga, siis tulevadki ergemad-intensiivsemad toonid.

      Kustuta
  3. Triibulised sokid-sukad on alati lihtsalt väga armsad. Ja need täpikesed on nagu pisikesed südamed, mis teevad põlvikud veel armsamaks. Värvitoonid veel pealekauba. Kõik on ilus! :)

    VastaKustuta