13. juuli 2020

Punane ja kerge suvetopp.


Kui ma sain valmis oma eelmise punase sviitri, tundsin kohe, et tuleb ka suveks üks punane särgike kududa - selline lihtne ja õhuline topp, mida saaks eelkõige seelikuga kanda. Sobiva lõnga leidsin Tartust, Vikkeli poest (seda poodi vist enam polegi, kuid tol hetkel oli seal lõngade lõpumüük). Igal juhul olin internetiavarustest märganud, et sellest lõngast kududes peaks väikese topi jaoks piisama vaid kahest lõngatokist!! No miks mitte proovida. 

Kuna kaks tokki lõnga mahuvad ära igasugusesse reisikohvrisse, võtsin need juba 2018.a sügisel kaasa Kreetale sõites. Igaks juhuks hankisin endale lõpuks ka ühed bambusvardad, et ma lennukis rahulikult kududa saaksin.


Topp on kootud alt üles ringselt, külgedelt aetud veidike taljesse. Nii ees kui ka taga on kolmnurkne kaelaava. Et esimene ja tagumine pool sassi ei läheks, lisasin ette väikese helmestega tikitud ringmotiivi. 



Kuna lõng on ebaühtlase jämedusega, jääb kudumi pind nagunii üsna säbruline ja mingit mustrit ei olegi vaja. Seega on kogu kudum parempidises koes (va varruka otsad).


Kudum on kerge ja langev. Et alumine äär ei jääks liialt lotendama, vaid oleks tugevam-püsivam, tegin topeltääre ehk keerasin paari sentimeetri laiuselt sisse nagu t-särgil.


Lõng: ONline Linie 325 Sunlace (40% puuvilla, 33% akrüüli, 27% nailonit; 50g/255m), mida kulus vaid 2 tokki. Lisaks võtsin keha keskosa kududes kõrvale puuvillase pärlniidi Red Heart (10g/80m), mida kulus pea-aegu 2 pallikest. Tahtsin, et topp ei tuleks keskelt liialt läbipaistev ja seepärast tundus lisaniit seal kõrval vajalik. Pealegi oli mul kodus juba olemas täpselt sobivat tooni pärlniit. Tegelikult võib vabalt kududa ka ainult põhilõngaga - saab kergema ja õhulisema topi. 

Vardad olid numbriga 3,5 mm.


Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar