16. mai 2020

Triiksärkidest seelik.


Ka mehed armastavad sinist... Ehk vaatasin oma kogumiskappi ja avastasin, et seal on üsna palju siniseid triiksärke. Lisaks olin kunagi ühest teiseringi-poest soetanud ühe miniseeliku. No nii lühikese, et see küll ei saanud midagi varjata 😁 Aga mulle sobis see imehästi, sest plaanisin sellele paraja jupikese alla sokutada. Kuna mäletasin, et eelmisel suvel oli mul probleem just lihtsate pikkade seelikutega (või õigemini nende puudumisega), siis õmblesingi muruni ulatuva lapiseeliku - sellise, kuhu külma ilmaga püksidki alla ära saab peita (või kummikud nagu nendel piltidel). 


Kuna tahtsin lihtsat praktilist seelikut, siis ma ei hakanud seda väga laiaks ajama. Hirmus laia lapiseelikuga on autos üsna tüütu...

Ülemisel real on vaid 6 ruutu, keskmisel 8 ja alumisel 10 lapiruutu. Iga lapike oli mõõtudega 25 x 25 cm (koos õmblusvarudega)...

Suure õhinaga lõikasin välja nii palju lappe, et mul jäi neid rohkem kui ühe seeliku jagu veel ülegi. Ei tahtnud jääke kuskile "lattu" ootama jätta, vaid õmblesin neist õele ka ühe lapiseeliku, küll ilma teksaseeliku-osata. Ja need lapikesed, mis veel üle jäid, läksid lapikleidi sisse. Aga sellest mõni teine kord :)


Minu meelest on sellise seeliku puhul väga oluline, et ülemine osa (teksaseelik) istuks seljas hästi. Minul ikka hullult veda, et nii täpse seeliku leidsin.





Pildid tegime juba märtsi lõpus Kõnnu järve matkarajal, Raplamaal.


Ilusat nädalavahetust!

Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee

2 kommentaari:

  1. Väga äge seelik! Ma olen ka ühe lapiseeliku teinud, aga kuna olen suuremat sorti mõõtudega, siis kuidagi ei istu seljas hästi, eest jääb pikem kui tagant. Pean ka vist otsima ühe paraja ülemise otsa ja siis sinna külge lapitama seeliku.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Malle! Jah, Sa võid ju seda ülemist otsa siis veidike oma järgi eest lühemaks teha. Sel juhul võiks lapilise osa enne valmis teha ja alles siis see ülemisele tükile külge õmmelda. Nii saad jälgida, et alt jääks kõik õige pikkusega ning enne kokkuõmblemist vastavalt ülemist tükki lühendada.

      Kustuta