4. märts 2018

Anu ja tema sukad-sokid.

Veetsin kaks toredat päeva Tartus, Eesti Rahva Muuseumis. Terve reedene päev möödus näitusi uudistades (mõned fotod tegin ka, aga neid näitan veidi hiljem), laupäeva pealelõuna aga veetsin paljude kudumisfännide seltsis, sest Saara Kirjastus ja Anu Pink esitlesid oma Eesti silmuskudumise seeria teist raamatut Sukad ja Sokid. Kohelatulnuid tundus olevat üle saja ja pea kõik lahkusid raamat või paar kaenlas :) Kuulu järgi oli mõni ilmagi jäänud, sest kirjastuse poolt kaasavõetud raamatud said otsa. No ega mina seda tegelikult täpselt tea, sest ollallaa!!!, mina sain raamatu Anult kingituseks :) 

Imeline Anu!
Anu jagas muidugi autogramme. Järjekord tema juurde oli hiiglaslik, just nagu vanasti vorstipoes. Vahe oli aga selles, et... no vaadake kui õnnelike nägudega kõik on! 


Raamatus on ka kaks minu kootud sukapaari, ühed tumesinised Ruhnu roositud sukad ja teised Vigala triibusukad. Kudusin need Anu juhendite järgi üsna mitu aastat tagasi ning seetõttu ootasin raamatut juba päris januselt :) Minu kootud sukkadest tulevad edaspidi blogisse ka pildid ja muljed.


Tundub, et raamatus on rohkelt avastamist ka kogenud sokikudujale. Lisaks paljudele mustritele leiab sealt erinevaid sokiotsa kahandusi ja hulgaliselt sokikandasid, õpetatakse sokki alustama ja silmuseid arvutama, on antud soovitusi lõnga valimiseks ja nippe viklite hõlpsaks kudumiseks. 

Kui oleks aega, siis tahaksin raamatust kohe kududa ühed värvilised sakimustriga (nt Martna) sukad. Samuti lõbutseksin punasekirjude Vigala sukkade ja Lihula sokkidega. Ja muidugi oleks tore kududa ühed Mustjala vikkelsukad (vöömustrilisi olen varem kaks paari kudunud). Aga erinevaid tehnilisi võtteid saab ju kasutada mistahes sokkide-põlvikute-sukkade kudumisel.


Nüüd tuleb hakata kindaraamatut ootama :)

11 kommentaari:

  1. Oo, väga äge! Ootan sokipostitust

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mu sukapiltidega läheb veel aega - pean kõigepealt fotod tegema ja siis see kõik muu :)

      Kustuta
  2. Nii tore! Olin ka seal, aga kuna kõik kohad olid hõivatud, siis pidin riiulite vahelt piiluma. See-eest sain raamatu ja autogrammi esimeste hulgas kätte. Hiigelsaba ei näinudki! :)
    Jään ka sokke ootama!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vahepeal oli autogrammi-saba ukseni, aga mina sain ka vedi hõlpsamini :)

      Kustuta
  3. Tore, et esivanemate oskused pärandatakse edasi. Kiitus tegijatele!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, väga vajalik raamat. Usun, et ka (või eriti) 100 aasta pärast hinnatud.

      Kustuta
  4. Vastused
    1. On tõesti. Oleks vaid rohkem aega kudumiseks... ja sukakandjaid võiks ka rohkem olla :)

      Kustuta
  5. Oh, need Ruhnu roositud sukad on minu lemmikud! Ma käisin Haapsalus esitlusel ja raamat on ikka suuuuuuurepärane :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Need on väga mõjusad sukad, jah! Hea rütmiga ja see valge-tumesinise kontrast!! Mustrist rääkimata... Stiilsed Ruhnu naised :)

      Kustuta