13. oktoober 2017

Soojad riided nukule.

Vestist jäi järgi pea-aegu terve tokk lõnga. Nuputasin, et mida sellega peale hakata. Tekkis vastupandamatu soov kududa veel midagi - mõtlesin randmesoojendajate peale, aga eks neid mul on ka juba omajagu. Siis ühel järjekodsel hommikul astusin tütre tuppa ning seal tervitas mind alasti beebinukk. Nii kurb ja külmetav (no külm hakkas muidugi minul) - täitsa hale ju... Otsisin nukukesele mingi õhukese pesu selga ja hakkasin talle traksidega karupükse kuduma. 


Täitsa stiilsed ju said :) 
No ja tütrele tuli neid pükse vaadates kohe meelde, et ma olen aastate eest just sobiva kampsikugi kudunud. Nüüd oleks vaja veel sokke (müts on kuskil olemas), arvas Ann. 



Kampsun on tehtud vähemalt kolme erineva lõnga jääkidest. Kudusin seda ripskoes küljelt küljele, ühes tükis. Pärast nõelusin küljed kokku ja heegeldasin kaeluse üle.




Külgedele jätsin lõhikud, siis ei jää istuval nukul kampsun liialt kohmakas või puusadest pingul.







Püksid ise on lihtsad, üleni pahempidises koes, vaid külgedele said peenikesed palmikuread. Kudusin neid samal põhimõttel nagu kunagi tütre talvepükse, st taha pepule tegin paar lühendatud rida ning ette mõned kahandused. Vöökohale kudusin augurea, et sealt pael läbi panna - mingit funktsiooni sellel pole, pigem lihtsalt iluasi.

Traksid on aga hoopis heegeldatud. Ja nööbid käivad lahti - see oli asi, mille üle tütar eriti rõõmustas ning imestas, et kuidas ma niimoodi teha oskan :)



Lõng: Rowan Hemp Tweed (75% villa, 25% kanepit; 50g/95m), mida kulus vähem kui 1 tokk. 
Vardad nr 3,5.


5 kommentaari:

  1. Oh, meil on kapi otsas täpselt selline nukk, mis vajab talveks riideid. Nukk on meie laste pärandus lapselapsele. Tänan vahva idee eest:)

    VastaKustuta
  2. Nii vahvad soojad põlvpüksid nukule, trakside ja ilupaelaga puha. Nagu päris karupüksid! :)

    VastaKustuta