18. september 2017

Matu kampsun.

Kuidagi on juhtunud nii, et mu lähisugulastel on palju lapsi. Minu vennal ja minul on mõlemal 4 last, õel on 3 ning mu mehevennal on ka 3 last. Kokku 14 toredat tegelast. Ja teate - tervelt 10 neist on poisid! Osad neist on juba üsna suured ja mõned jälle üsna pisikesed :) Ühele neist väiksematest poistest kudusingi selle kampsuni. 


Lõnga ostsin juba talvel, kui käisin Pärnus Woolminti poes. Läksin sinna tegelikult hoopis ühte teist lõnga uudistama ja lisaks ka Sandnes Garni lõngadega tutvuma, aga see mehiselt roheline pisikeste träpsudega lõng jäi äkki mulle silma ja nii ta minuga kaasa tuli ning kampsuniks sai.

Lõng: Atelier Zitron, Mistral (95% meriinot, 5% viskoosi; 50g/100m), mida kulus 90-100 cm pikkuse lapse kampsuniks 5 tokki (täpsemalt 230 grammi).
Vardad: soonikutes 4 mm, mujal 5 mm.
Muster: omalooming. 
Palmikud on kampsunil vaid ees. Ülejäänud pind koosneb erinevatest parempidi-pahempidi koekirjaga mustritest.

Kampsun on kootud ülevalt alla, ilma õmblusteta. Alustasin soonikkaelusest ja sealt edasi jätkasin raglaaniga (seljal on paar lühendatud rida ka). 



Mõnedel piltidel näeb kampsun välja pisut liiga sõjaväe-pruuni tooni. Õige värv on siiski rohelisem - selline mõnus küpse sügise roheline :)


Selle kampsuni sain üsna kiiresti valmis... no oli ehk nädalajagu nikerdamist. Aga kui oleks vaja kogu sellele kambale (nii suurtele kui väikestele) vähemalt üks kampsun kududa, siis tuleks vist umbes poole aastaga arvestada...


Naabritel on värava taga noor vaher, mille on kaks latva. Juba teist aastat lähevad ühe ladva lehed varakult punaseks, samal ajal kui teise ladva omad püsivad rohelised pea-aegu langemiseni. Tänavu olid esimesed lehed punased juba augusti lõpupäevil.

8 kommentaari:

  1. Anonüümne19/9/17 07:19

    ära ütlematta ilus kampsik on tulnud ühele väikesele härrasmehele... värv on eriti ilus, natuke "samblane"-ja natuke tulesädemeid pilduv.. loodame et omanikule ka meeldib..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Ma loodan ka, et sobib poisile.

      Kustuta
  2. Väga ilus kampsun, ilus lõng ka ja muidugi super fotod!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Malle! Hästi pehme lõng on, nii et peaks pisikesele poisile hästi sobima.

      Kustuta
  3. Anonüümne19/9/17 19:06

    See lõng ja muster oleksid nagu kokku loodud, väga hästi sobivad. Super tulemus!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan! Selle pisikese mustri kudumine võtab küll palju rohkem aega, kui tavaline parempidine pind, kuid tulemus on tõesti seda väärt.

      Kustuta
  4. IMEILUS!SAABUVA SÜGISE TERVITUSKAMPSIK
    KA MINU ARUST ON KOOSLUS: LÕNG, VÄRV, MUSTER IMELISELT SULANDUV.
    KUI SUURE HÄRRASMEHE :) RÕVAS SEE SAAB OLEMA?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Kairi! Kampsun läheb paariaastasele poisile. Veel ei ole omanikuni jõudnud, nii et ega ma hetkel teagi, kas on talle paras :)

      Kustuta