8. juuni 2017

Valge vest.


Siis, kui mu hommikuse jalutuskäigu teid ääristavad lopsakad kollaseõielised lillepuhmad, mis päikeselisel päeval lõhnavad nii mesiselt ja tugevalt, domineerivad aias hoopiski valged puud-põõsad-peenrad. Kirsid, õunapuud, pihlakas ja enelas, tulbid, margareetad, püvililled ja maasikad - kõik õitsevad nüüd korraga. 

Ja üle pika aja kudusin ma valget lõnga. Põimisin palmikuid soojaks valgeks vestiks. 


Jah, mu valged tulbid õitsevad ikka veel. Nad on kangekaelsaelt kannatanud välja kõik tugevad tuuled ja hoovihmad, pallimängud ja veesõjad :)

Vest läks Tiinale. Külgedel asuvad palmikud, ümmargune kaelus, pikendatud õlg ja kehast vabalt langev vest oli tellija soov. Mina joonistasin disaini ja mõtlesin välja palmikupõimingu. 


Lõng: Drops Lima (65% villa, 35% alpakat; 50g/100m), mida kulus veidi üle 7 toki. See lõng on justkui palmikuteks loodud - neid on mugav kududa ja tulemus on korrektne.

Vardad olid (nii soonikus kui ka palmikutes) numbriga 4.


Vest on kootud ringselt alt üles. Soonikud (ka alumise) kudusin hiljem külge - nii sain vesti lõplikku pikkust ning sooniku tugevust reguleerida alles lõpus. Kergelt pikendatud õla jaoks kahandasin kaenla all küll kümmekond silmust, kuid see on siiski vähem kui tavaliselt, ning hiljem kasvatasin paar silmust (sentimeetri jagu) juurde.

Ripsilise koega lai soonik kipub viimasel ajal pea igasse mu kudumisse tulema :)



Öise hoovihma järel on see tuhkurenelas väga nukralt longu vajunud ning kõik õied on ka nüüd närtsinud. Aga värdenela esimesed kiiremad õied on juba avanenud, nii et valgetest puhmastest meil puudu ei tule.

7 kommentaari:

  1. Ilus soliidne vest!

    Küsin sosinal, et mu rumalus välja ei paista, aga mis asi on: Ripsilise koega lai soonik? Võib olla tean seda, aga teise nimega. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Tead, ega ma oska seda kuidagi teisiti nimetada, aga mõtlen neid laiu "soonikuid", mille pahempidised silmused on asendatud ripsilise koega (ehk üks rida pahempidi, teine parempidi).

      Kustuta
    2. Aimasin õieti! See on lihtne ja kena koepind!

      Kustuta
  2. Väga ilus naiselik vest!

    VastaKustuta
  3. Valge on alati lummav ja seda nii lilleõites kui kootud ilusamustrilises vestis!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle endale ka valge väga meeldib ja ikka on mul mõni valge kleit, kostüüm või kampsun pidevas kandmises olnud. Vaid siis, kui mu 2 poega lasteaiaealised olid, loobusin valge kandmisest - no kuidagi õnnestus meil kambaga mind kogu aeg ära määrida :))

      Kustuta