24. mai 2016

Jälle Annile. Tuunika.

See puuvillane tuunika valmis juba eelmisel suvel. Et suve lõpp oli pigem jahedapoolne ning Anni meeleolugi oli vist teistsugune (igatahes teksaseid ja retuuse ta eriti kandma ei kippunud), siis jäid tookord pildid tegemata. Nüüd kannab ta seda tuunikat suurima heameelega ning asjaolu, et see on pigem juba särgimõõtu, ei paista teda üldsegi häirivat. Vastupidi - väikesele romantikule sobib selline pitsiline-lilleline-palmikuline turnimisrõivas imehästi :)


Kes on mu blogi juba varasematest aegadest lugenud, mäletab äkki ka seda (2012.aastal kootud) tuunikat. Neli aastat tagasi kootud tuunika on Annile muidugi ammuilma väikeseks jäänud. Kuna see oli selline armas ja vajalik kudum, otsustasin talle uue teha. 


Tuunika üldilme jäi samaks - all on samasugused ripskoes sakid, üleval peenikesed palmikud, lühikesed varrukad ja lihtne ümmargune raglaan. Vaid vahepealse mustriosa asendasin sellega, mida kasutasin mõni postitus tagasi näidatud kardiganilKõik on ühes tükis (alt üles) kootud, ei ühtegi õmblust. 



Lõng: Camilla 6/4, Madame Tricote (100% puuvill, 50g/125m, värvilt vaarikapunane), mida kulus 4 tokki ehk 200 grammi. 
Tuunika pikkus on 44 cm ning see sobib u 110 cm pikkusele lapsele.
Vardad nr 3.
Muster - omalooming. 



Kaunistuseks panin kaelusesse mõned läbipaistvad pärlikesed ja väikese satiinpaelast lille.




Peenikestest palmikutest piisab, et varrukaotsad ilusti hoiaksid ega tõmbuks rulli. Kaeluse lõpetasin aga hoopiski heegeldades (pikoo) - nii jäi see parajalt veniv. 

6 kommentaari:

  1. Väga kena kudum järjekordselt. Ja see lilleke ning parlirida lõpetab ära igiammuse probleemi, et kust ma peaksin teadma, mis pidi see asi selga käib? (meie peres käibel olev fraas).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, eks need kaunistused sinna sellepärast saigi pandud, et oleks lihtne selga panna. Muidu oleks ka ilma sobinud... Nuputasin tükk aega, et mis oleks piisavalt tagasihoidlik.

      Kustuta
  2. Kaunis disain, mustripaigutus on väga hea.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Olen ise ka väga rahul ning Ann muidugi ka :)

      Kustuta
  3. Väga ilus! Natuke pikkust juurde ja sobiks hästi ka kleidiks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Vaatasin ka, et nii sobiks hästi kleidiks. Eks vajadusel on mustrikombinatsioon kohe "varnast võtta" :) Aga praegu oli just tuunikat vaja.

      Kustuta