6. jaanuar 2016

Helesinine tuttmüts.

Kudusin veel ühe aprillililledega mütsi (voh, kus nüüd oli palju ll-e). 


Seekord kasutasin teistsugust lõnga - väga õhulist villast, millele võtsin kõrvale jooksma õrna peenikese mohääri. Need lõngad ei armasta keerdsilmuseid (kude ei jäänud ilus + mohääri on üsna tülikas keerdsilmusena kududa), mistõttu tegin soonikusse lisaks palmikutele tavalise parempidi-pahempidi soonikut. See aga tähendas, et kudum venib rohkem ja soonik oleks muidu jäänud lai. Seega tuli kasutada veidi peenemaid vardaid - võtsin nr 3 (muidu oli soovitus nr 3,5-le). 
Lisaks tegin mütsi ka veidi pikemaks, nö lodumütsi tüüpi, mis tähendas kolme lisarea kudumist (u 1,5 cm).

Küllap andis nii lõng kui värv oma, sest mütsi iseloom tundub teistsugune.

Lõng: HjerteGarn Lima (100% vill; 50g/100m), mida kulus 2 tokki (sh tutt), ning peenike mohäärlõng Emmeby Kiddy (70% mohääri, 30% polüamiidi; 25g/240m), mida läks vaja umbes pool tokki.

Vardad: soonikuks nr 3 ja põhiosas nr 4. 

Kes soovib, saab nüüd mütsi kududa hoopis selle juhendi järgi (see on sama "Aprill"-mütsi mustriga, aga siiski uus, lodumütsi juhend). Seda juhendit ma eraldi Ravelry´sse panema ei hakka. Aga kui keegi selle järgi koob, siis võiks haakida esimese versiooni (Aprill-hatkülge.








4 kommentaari:

  1. Värv ja muster saavad omavahel väga hästi läbi. Mulle väga meeldib.
    Kas sa raatsisid tuti sellest samast lõngast lõigata? Mul alati süda tilgub verd kui peab heast lõngast suurt tutti tegema...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Helesinine on jah nii mõnus selle mustriga.
      Seekord juhtus nii, et mul jäi lõnga täpselt tuti jagu järgi. Nii et tegin kohe rõõmuga tutti - ei pidanud lõngajäägi pärast muretsema :)

      Kustuta
  2. Väga ilus! Nii minu sinine :D

    VastaKustuta