28. detsember 2015

Piparkoogimaagia. Ehk mida teha lastega õhtuses Tallinnas...

Eile õhtul käisime lastega Tallinnas (Saue on ju pea-aegu nagu maal ning kui maainimene läheb linna, siis käib ta ikka mitmes kohas). Aga eelkõige läksime sellepärast, et imetleda piparkoogivõlurite tööd. Nimelt on Disaini- ja Arhitektuurigaleriis (Pärnu mnt 6) avatud järjekordne, juba kümnes PiparkoogiMaania näitus. Seekordne teema on "Püha Piparkook". Nii on kunstnikud valmistanud pühasid puid, hiiglaslikke inglitiibu, ikoone ja reliikviaid, püha lehma, kirikuid ja muudki. Kõik ikka piparkoogist. Maagiline!

  









Annile meeldis see draakon. Talle tundus, et draakoni silmad jälgivad teda.
Teine Anni lemmik. Kellele siis vitraažaknad ei meeldiks...

Eriti vahva on see, et kogu näituse toimumise ajal on võimalik osaleda piparkoogi töötubades, mida viivad läbi PiparkoogiMaania kunstnikud. Galerii keldrikorruse piparkoogiköögis küpsetatakse keskaja-moodi piparkooki, tehakse vitraažaknaid, maalitakse värvilise vedela glasuuriga. Käisime Anniga vitraažakna-töötuppa piilumas.


Näitus on avatud veel 9.jaanuarini, kell 11-18, va 31.detsember (siis on avatud kell 11–15). 1.jaanuaril on näitus suletud

Ja kui juba õhtuses Tallinnas jalutada, siis tuleb üle vaadata ka jõuluehtes vanalinn, klaasist võidusammas ja jõuluturg.




Päkapikuperekond ühe kaupluse riiulil.

Kui aga aega on rohkem, siis soovitan uisutada Harjumäel, külastada Riho Toomra näitust galeriis "Ace Of Lace" (Suur-Karja 2) ning hüpata läbi kohvikust Mesilatern, et veidi maiustada või soetada üks suur mesilasvahast käsitööküünal.


Ilusat aasta lõppu!

2 kommentaari: