10. juuli 2015

Heegeldatud kübarake.

Mõned aastad tagasi kirjutasin oma Isetegija-blogisse mõned juhendid heegeldatud mütsidest. Siis oli mu oma lastel mütse vaja ning teisi sobivaid ja arusaadavaid õpetusi ma internetiavarustest ei leidnud. Ka ühestki mütsiraamatust ei olnud ma tol hetkel midagi kuulnud (mis on huvitav, sest näiteks Kirju Kummuti "Mütsiraamat" oli siis ju ammu ilmunud... aga küllap see oli 2012. aasta suveks juba läbi müüdud...).

Ja nii ma pool suve heegeldasingi mütse, nii paar tosinat või veidi rohkem. Tegelikult ju üldse mitte palju, aga minu jaoks siiski tüdimuseni. Mulle ei meeldi palju ühesuguseid asju teha. Katsetasin erinevaid mustreid, sobitasin värve - ei midagi keerulist, aga aega võttis ikka omajagu, sest lõpptulemus tuli ka kirja panna.

Järgmised suved möödusid nii, et uusi mütse polnudki vaja heegeldada - oma lastele jagus olemasolevatest, paljud mütsid kinkisin või müüsin ära. Ja nüüd on pojad juba nii suured, et nemad seesuguseid mütse enam ei kanna (jah, 8-9-aastane oli õnnelik kui sai uue mütsi, kuid vanuses 12-13 pole see enam üldse teema) ning Annile jagub ikka "vanadest" :) 


Fotodel olev Anni kübarake pole siit blogist veel läbi jooksnud, kuigi ka selle heegeldasin juba mitu aastat tagasi. Pole ka juhendit, aga ehk kunagi hiljem saab olema :) 

Lõngad: 100% puuvillased lõngajäägid, mis vastavad jämedusele 50g/125m, mida kokku kulus 65 grammi (peaümbermõõdule 51,5 cm, mis meil sobib 5-aastasele tütarlapsele).
Heegelnõel nr 3.
Kes pole veel avastanud, siis mõned vanad juhendid koondasin ka siia blogisse - juhendite lehele

1 kommentaar: