2. märts 2015

Triibulise kannaga suss-sokid.

Mul olid alles mõned väikesed lõngakerad Nalle sokilõnga, millest oli vaja kibekiiresti ühed suss-sokid kududa. Nuputasin nii ja naa, et kuidas kaks värvi niimoodi ära jagada, et mõlemat lõnga ilusti jaguks ja tulemus meeldiv jääks. Lõpuks tuli pealtnäha lihtne lahendus - triibuline kand ja mõned triibud ka varbaotsa. 


Muuhulgas harjutasin puldiga pildistamist. See oli päris veider protseduur, sest pärast igat pilti jooksin ma fotoka juurde, et veenduda, et objekt (sokid) on ikka fookuses (või hea kui nad üldse pildil olid). Siis ronisin jälle kapile, sättisin pükse ja sokke ja lillepotti ning vajutasin ja jälle hüppasin kapilt alla ja... 

No ja siis see puldiga vehklemine, et fotokas ikka õigel hetkel reageeriks. Miskipärast eriti hästi ei reageeri. Vajutan ja vajutan - ei miskit! Otsin seda õiget kohta, kuhu pulti suunata. Väga täpne peab olema. Aga kuidas sa seda head kohta otsid, kui jalad peavad paigal olema... No on selline tuim Hiina pult.


Lõng: Novita Nalle (75% villa, 25% polüamiidi; 100g/260m). Kokku kulus 52 grammi.
Vardad: nr 2,5
Silmuseid soonikus 15x4; hiljem 12x4.

Triibud jooksevad üle ühe rea.
Seekord pole reavahetusel triibuastet märgata, seega pole oluline, kumba jalga sokk käib.
Raamatus "Kudumise meistriklass" on seletatud seda tehnikat, kuidas ringselt kududes saavutada astmeteta triibud.

Nagu näha, siis mõned pildid ikka suutsin teha :)

4 kommentaari:

  1. Vahvad sokipoolikud! Pildistamiseks kapiotsa ronimisest kuulen küll esimest korda :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Arella!
      Mul on selline madal, aga parajalt lai kapike. Just nii kõrge, et sain fotoka sama kõrgele lauale panna.

      Kustuta
  2. Iseenda seljas/peas/jalas asjade pildistamine on alati paras ettevõtmine. Olen mõelnud, et peaks samaks korraks videokaamera teise statiivi otsa panema, et pärast vaadata ja naerda. :) Minul oli vanal fotokal olemas intervallvõte, mis tegi vabalt valitud hulga kaadreid, aga min 1-minutilise vahega. Üks minut järgmise klõpsu ootamise aega on nii piisavalt pikk, et kannatamatus peale tuleb ja siis vajub kas naeratus loppi või juhtud rõivast kohendama/juukseid kõrva taha lükkama ikka just pildistamise hetkel. Uuel kaameral pole intervallvõtet, on programm iseenese pildistamiseks, mis annab 12 sekundit aega kaadrisse tormamiseks. See jälle omaette ooper, sest selle ajaga peab ju mitte ainult kohale jõudma, vaid, nagu öeldud, soengut siluma, riideid kohendama, pildinäo ette manama, ... :D

    VastaKustuta
  3. Seda ka, et mõne väikese asja jaoks lõngade "parajaks" klapitamine võib ka olla suur töö. Sul see taas meeldivalt välja tulnud - triibud tätsa tasakaalus. :)

    VastaKustuta