13. märts 2015

Plaanid.

Kuigi käesolevast aastast on möödunud juba üle kahe kuu, on mul tänavused plaanid ikka kirja panemata. Ai-ai-ai!

Aga parandan nüüd selle vea. Sest muidu ei saa aasta lõpus korralikku kokkuvõtet tehagi :)

Pean mainima, et kõigest ei saagi veel täpselt rääkida. Ehk edaspidi...

1. Aasta alguses kudusin pikalt ühte suurt alpakavillast meestekampsunit. See jõuab kandjani märtsi lõpupoole...


2. Juba olen alustanud uut kampsunit. Kavand on disaineri poolt. Sellised värvid...


3. Kahe suure kudumi vahepeal aga hoopis tikkisin. Must kleit-tuunika sai Muhu sukkadest inspireeritud tikandi. Ootab pildistamist...
4. Needsamad Muhu sukad on plaanis ka kududa-tikkida. Selleks tuleb veel helerohelist lõnga värvida...
5. Ühed pitsilised sukad või põlvikud on plaanis samuti kududa. Need tulevad sokilõngast.
6. Vähemalt ühe pitsilise kleidi soovin kududa (või heegeldada). Endale. Sobivaid lõngasid on mu kastides palju - tuleb vaid valida.
7. Üks Haapsalu sall ootab kudumist - põhiosast on valmis umbes pool. Seda salli koon peamiselt autos, seminaril, hotellis või mujal, kuhu poolikut kampsunit kaasa võtta ei taha. Muster Reesilt.


8. Kui eelnimetatu valmis saab, siis võtan kududa sinakashalli linase lõnga. Arvatavasti teen lihtsa kolmnurkse salli.
9.-10. Annile tahan kududa ühe suvise ja ühe talvise tuunika. Mõlemale on lõngad olemas.
11. Lisaks on Annile vaja suvist kampsunit. Lõnga ja ideed veel pole.
12. Endale koon roosa suvise topi. Arvan, et midagi lihtsat, sest varutud lõng on juba piisavalt huvitav.
13. Valge suvekampsun endale. Nöörlõng tuleb (Woolmint´ist).
14. Atsile on sügiseks vaja õhemat kampsunit. Lõnga ja ideed veel pole. Mõtlen segulõnga (vill + puuvill) peale.
15. Üks ligi 20 aastat tagasi kootud kirju vest ootab tuunimist. Vest on lambavillasest lõngast, kootud tolleaegse ajakirja Verena mustri järgi. Mõni aeg tagasi nägin, et Anu Raual on samasugune kampsun. Siis tuligi meelde, et mul on kuskil kapis sarnane vest. Otsisin selle uuesti välja... Arvatavasti koon talle varrukad, teen ümber allääre ja esiliistu... Kuidas täpselt, seda ma veel ei tea, sest samasuguseid värvilisi lõngasid mul enam pole. Võimalik, et tuleb teha ühevärvilised varrukad. Samas valgeid ma väga ei taha...


16. Talveks koon endale veel ühe seeliku. Seekord alpaka ja villasegu lõngast. Seeliku pikkus sõltub sellest, kui palju lõngast jagub.
17. Möödunud talvel tundsin puudust ühest mõnusast ülepea käivast kampsunist. Äkki koon midagi värvilist-mustrilist... Lõngad olemas.
18. Tuunika. Kootud. Endale. Palmikutega. Lõng on veel lahtine - no kui vaid mõnest olemasolevast jaguks...
19. Talvisel näitusel meeldisid Annile Kristi Jõeste roosakirjud Muhu sõrmikud. Mõtlesin, et koon talle ühed roosakirjud labakud. Lõngad olemas :)


20. Mul on hulganisti luksuslikku angooralõnga. Ilusates toonides: mõnus šokolaadipruun, kreemjas piimakohvi ja lumivalge. On ka õrnroosat ja mahedat tumelillat. Neist tuleks vist üks õuversais-kampsun kududa. Otsin veel head ideed.
21. Lisaks mõned poiste-meeste sokid.

Ja kui õmblemist mainida, siis tuleb endale hankida uus õmblusmasin ning lõpetada Anni lapitekk. Veel olen lubanud talle õmmelda uue suvekleidi ja seeliku. Üks pidulik kleit ootab ka valmimist...

Tudub päris hull plaan! 

14 kommentaari:

  1. Vägevad plaanid, loodan, et jõuad kõik tehtud :) Mul on ka hulgaliselt plaane tehtud ja lõnga varutud,,, peaks vist ka sinu moodi kõik plaanid ritta laduma. Siis hiljem hea vaadata kui palju ka tehtud sai ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muidugi tuleb kõik plaanid kirja panna. Siis on hea lõngavarude mõistlikust jälgida ja jõudlusestki tekib ülevaade...

      Kustuta
  2. Kes teeb, see jõuab :)
    Jõudu tööle Sulle, ma ei kahtlegi, et oma suured plaanid kõik teoks teed.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh innustamast! Ise loodan ka, et suurem osa tehtud saab.

      Kustuta
  3. Plaanid on suured! Jõudu :)

    VastaKustuta
  4. Sina kindlasti jõuad... minu jaoks tundub müstika... koon lapse kampsunit siin juba teist kuud, veerand alles valmis! ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa... harutamine on mu "lemmik"-tegevus :))) Kui seda ei peaks tegema, siis võiks veel ühe sama pika plaani teha (ja veel - otsustusvõimetus on mu teine proovikivi).

      Kustuta
  5. Sul on ikka nii pikk nimekiri! Vapustav! Mul on ka plaanid olemas, aga pigem abstraktsed, et seda ja seda mustrit võiks proovida või selle ja selle konstruktsiooniga midagi teha, aga mitte nii süstemaatiline loetelu, nagu Sul :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on jah igas asjas süsteem - juba koolilapsena meeldisid mulle nimekirjad ja numbrid... Ja no, ma olen ökonomist-finantsist :)

      Kustuta
  6. Väga hea, et sul nii palju plaane on, sest kõik see ilu jõuab loodetavasti ka blogisse ja siis meie saame jälle imetleda ja ahhetada, et kuidas mõni ikka jõuab ja oskab ja teeb :) Päris tõsiselt kohe, nii mõnus on ilusaid blogisid vaadata. Nii et jõudu tööle! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Muhv! Senikaua kui on kaasaelajaid, jõuavad mu tegemised ka blogisse. Seda küll üsna suure hilinemisega... Viimasel ajal jääb pildistamine tagaplaanile.

      Kustuta
  7. Kes teeb, see jõuab - Sinu tegemisi jälgides kuulutan selle mõtte tõeks! Jõudu toimetamisel:)

    VastaKustuta