30. jaanuar 2015

Salamütsike Isetegijas.

Ma otsustasin ennast sel aastal veidi rohkem käsile võtta. Niivõrd, et lisaks rohkele kudumisele saaksid mul vahest ka mõned mustrid või juhendid kirja. Ja muidugi tuleb hea asjaga kohe aasta alguses pihta hakata.

Alustuseks kirjutasin ma Isetegija-foorumi tarbeks mütsi kudumise juhendi. Juhend koosneb neljast tükist ning hetkel on kõik need ka foorumis olemas. Samuti on laekunud fotod esimestest valminud mütsidest. 

Sellest hoolimata saavad soovijad veel kooskudumisega liituda ja kes teab, äkki veel selsamal talvelgi seda mütsi kanda. Uurige lisainfot siit.


Ise kudusin sama mustri järgi kaks mütsi ning kolmas on valmimisel. Aga ma ei tee teie elu liiga lihtsaks ega näita siin ühtegi valmiskootud mütsi. Vaadake foorumisse.

Aga muidu läks nii nagu ma arvasin: mustri koostamine, kirjapanemine, ülekudumine jne on üsna aeganõudev protsess. Eriti hull on asi siis, kui üritada mustrit Excelis kirjutada - no mul oli ikka käsi lõpuks haige nendest sobivate tingmärkide otsimisest-konstrueerimisest, kopimisest-pastemisest. Umbkaudu pakkudes usun, et selle väikese mütsikudumise juhendi kirjutamine (algul paberil, pärast arvutis) võttis aega umbes 10 tundi. Lisaks veel kahele proovimütsi kudumisele kuluv aeg. 

No arvatavasti läheks edaspidi lihtsamini, sest osad tingmärgid on nüüd juba välja otsitud. Siiski usun, et pikas perspektiivis tasuks hankida (osta) mingi vastav kudumustrite koostamiseks sobiv (tingmärkidega) programm. Kellel on soovitusi?


Aga ma olin selle ajakuluga arvestanud. Ja olen väga rahul. Mul endal oli ka väga põnev jälgida, kas ja kuidas teised kudujad minu mustri järgi tulemuseni jõuavad. 


Jälgi mind: Bloglovinis

2 kommentaari:

  1. Mustrikirjutamine on suur töö! Tänud sulle!
    Mul on allalaaditud Aire River Desing Knitting Symbols, mida kasutan. Minu väikesed vajadused momendil rahuldab. Vaatasin, et see pole vist enam saadaval.
    Otsi muid fonte ja vaata, kuidas sulle sobivad. Näiteks http://www.woollywormhead.com/knitting-fonts/ ja http://www.knittinguniverse.com/downloads/KFont/

    VastaKustuta