14. märts 2014

Inspireeritud Elwoodi mütsist.

Ostsin endale uue raamatu \"Kudumise meistriklass\", mis on koostatud ajakirjas The Knitter avaldatud materjalide põhjal.

Mulle raamat meeldib - seal on palju toredaid nippe ja avastusi. Sisaldab häid õpetusi kudumi alustamiseks-lõpetamiseks, varbast soki alustamiseks, steekidest, kampsuni konstrueerimiseks, kahepoolseks kudumiseks, värvide sobitamiseks jne jne. Lisaks sisaldab raamat mustreid ilusate mütside, kampsuni, pitssalli jm kudumiseks. Kohati on lausa arusaamatu, kuidas nii palju huvitavat infot ühte (üldsegi mitte nii kogukasse) raamatusse on suudetud kokku panna! Miinuseks võib pidada seda, et enamus mustreid on regivärsilised ja sedagi pisut harjumatus stiilis. Mul tekkis tunne, et algajal kudujal ei ole selle raamatuga suurt midagi peale hakata - jääb liiga keeruliseks. Aga teistele soovitan kindlasti!!

Muuhulgas jäi mulle sellest kogumikust silma Kirstie McLeodi disainitud Elwoodi müts.



Lõngapoest (Liann) olin just leidnud mütsiks sobiva kevadlõnga - villa ja puuvilla segune lõng ei ole kare, vaid sile ja parajalt soe. Kuna see lõng oli jämedam, kui juhendis soovitatud materjalid, siis tuli mul oluliselt korrigeerida silmuste arvu. Lisaks ei jäänud ma rahule soonikulise äärega - tundus, et valitud lõng ei armasta 1+1 soonikut. Viimase asendasin hoopis keerukordadega.

Lõng: Bergereine, Bergere de France (50% villa, 50% puuvilla; 50g/95m), mida kulus veidi alla 2 toki. Jälle üks hea lõng (nii pits kui palmik jäävad ilusad - ühtlased ja nähtavad). Ostsin seda lõnga juba kampsunijagu juurdegi!
Vardad: nr 3.



Märtsikellukesed märtsis. Minu aias. Mõnus!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar