15. mai 2014

Linane sall "Kuldsed kurvid".

Selles sallis said kokku mu kaks lemmikut: linane materjal ja see imeline Haapsalu pitsi muster. Jah, tegelikult ju värv ka - üsna sügisene, imeline kuldne.

Ma olen ka varem ühe linase salli kudunud (eelmise suve lõpus) ja juba siis tundsin, et suvel meeldib mulle linast pitsi kanda hulga rohkem kui ükskõik kui pehmet meriinot või puuvillast. Üks eelis on selles, et linane pits hoiab imehästi, aga hoopis teine teema (minu kiiks ehk), et linase rätiku mässin ma vajadusel südamerahuga endale kaela ümber - uhke villase pitsiga ei suuda ma seda kuidagi...



Raamatus "Haapsalu rätt" leiab selle mustri Lehekirjaga räti nime alt. Seal ei paista see muster just eriti atraktiivne, aga mulle jäid need mõnusad kumerused silma hoopis Dofiluse blogist. Juba siis vaatasin, et just pikaks salliks sobiks see muster hästi.


Eks kahtlusi oli ka...
Näiteks nuppude osas - et kas linane veab siin välja. Või tuleb nupud ära jätta. Või asendada need helmestega.

Õnneks ei olnud mul kodus sobivas toonis helmeid. Ja täiesti ilma nuputa tundus see muster täiesti sisutu...
Nii jäid tavapärased nupud.

Muide, linasest lõngast on veidi ebamugavam nuppu kududa kui villasest, sest lina on varda all jäik ja puine. Tuleb olla ettevaatlik, et puitvarras katki ei läheks!



Veel muretsesin, et kuidas linane jääb pika sallina hoidma. Sest see, mis end õigustab kolmnurksena, ei pruugi sobida ristkülikuks...
Kartsin, et sellise kõverjoonelise mustriga muutub sall pikaks lörtsiks soolikaks. Aga ei, läks vastupidi - linane toetab kurve imehästi.



Lõng: Linas, Midara (100% lina, 50g/300m). Toon 832. NB! Andis värvi ka käsipesus, kuigi lõngavööl on lubatud kuni 60-kraadist pesu.
Lõngakulu: 100 grammi.

Vardad: 2,75
Silmuseid: alguses ja lõpus 67, keskel 79.

Mõõdud: 42x175 cm.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar