11. aprill 2024

Minu esimene patentkude.



Lisaks kangakudumisele õppisin eelmisel aastal patentkoe kudumist. Selleks ei hakanud ma kuskile kursusele minema, vaid võtsin ette Garnstudio video ja kahevärvilise patentkoe kudumise video. Esimesel õhtul olin ma üsna närvis, sest asi ei tahtnud kuidagi jooksma minna. See patentkoe loogika ei jõudnud kuidagi mulle kohale. Järgmisel päeval värskema peaga hakkasin asjaga otsast pihta ning asi edeneski paremini. Ja kohe hakkasingi oma esimest patentkoes salli kuduma...

Lihtne soonik tüütas mind juba üsna ruttu ning hakkasin otsima uusi patentkoel põhinevaid mustreid. Leidsin väikeste lehtede (või pungadega) mustri, mille sobitasin oma patentsoonikule otsa. No tagantjärgi vaatasin küll, et oleksin võinud värvid paigutada vastupidiselt, nii et valge lõng domineeriks just õiepungadel, aga mitte vahejoontes. Samas saingi nüüd omamoodi mustriga salli :) 
Patentkoe kudumine läks väga aeglaselt. Samas olid lõngad kerged ja kudum ei võtnud (vähemalt esilagu) väga palju ruumi, seetõttu kudusin salli peamiselt autos ja reisidel. Nii see sall venis ja venis, üheltpoolt pikkusesse ja teisalt ajaliselt. 

Salli mõõdud on 190 x 55 cm.
Kõik lõngad olid alpakasisaldusega: 
Valge, hall ja must lõng olid Highland Alpaca Fino (50% alpakavilla, 50% tallevilla; 50g/250m),
kollane lõng Sandnes Garn Alpakka Silke (70% beebialpaka villa, 30% siidi; 50g/200m).
Sall kaalub kokku 280 grammi.

Vardad olid numbriga 3 mm.

Instagrammis @annelikudugurmee 

Facebookis @kudugurmee

 Päikest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar