8. juuli 2022

Jooksublogi. 2.nädal.

On minu jooksu 2. nädal. Aprilli lõpp. Mul on üks hea ja üks halb uudis.

Sikutasin teisipäeval oma jooksupükse jalga ja need rebenesid värvlist. Mul on üsna vanad, kuigi vähekasutatud trenniriided. Need sai ostetud, kui 10 aastat tagasi abikaasaga rulluisutamas käisime. Põlve alla ulatuvad sportretuusid, pikkade varrukatega särk ja vest on sellest ajast saati pea-aegu kasutuna kapis seisnud. Arvatavasti on mu praegune puusamõõt pükste värvli jaoks liiast, sest olen viimase 10 aastaga kaalus umbes 10 kg juurde võtnud*. 

Aga muidu on vana spordiriiete komplekt igati asjalik ja ma tahaks neid edasi kasutada, seega õmblesin värvli uuesti paika (see võttis pea-aegu kaks tundi aega, sest õmbluse purunemine oli kapitaalne). Ehk peab mõne nädala vastu! 

Muide, tossud, millega jooksmas käin, on veelgi vanemad - need soetasin koguni 20 aastat tagasi squashi jaoks. Seisma jäid tossud aga seetõttu, et need hakkasid hõõruma. See on imelik, sest nüüd joostes pole nad mulle mingit viga teinud. Äkki oli vanasti soki viga? Mida iganes! Tossud on kerged ja mugavad, uusi esialgu ei osta.

..................................................................................................................................................................

Nüüd jooksust endast. 
Sellega läheb õnneks hästi. Sel nädalal olen teinud juba veidi suuremaid ringe. Jooksen umbes 15 minutit. Eesmärk on iga nädal teha 3-4 jooksu. Lisaks teen õhtuti väiksemaid või suuremaid kõnniringe. 

Lugesin, et algajale piisab ka kahest päevast nädalas ja 30 minutist, aga olen mitu aastat teinud pikki õhtuseid kõnde (3-6 korda nädalas), nii et äkki ma nii algaja ei olegi... Loodetavast ei pinguta ma üle? 
Lisan siia ühe algajale sobiva artikli: liigume.ee.

Huvitav, et keha on nii hästi vastu pidanud. Pole lihasvalusid ega muud sellist häda. Ainult jaksu on ikka vähe! Olen tähele pannud, et jooksu esimese kolmandiku peal tekib nö mõõn, kus tundub, et rohkem täna ei jaksa. Õnneks see läheb mingi hetk mööda ja sealt edasi on juba kergem. 

Kui varem tundus, et mul ei ole jooksmise jaoks aega (no käsitöö ja töö ja perele söögi tegemine jne), siis tegelikult on ikka küll. Ei pea ju nii palju diivanis lösutama ja tegelikult veel olulisem - ma tunnen, et keha vajab intensiivset liigutamist...

*Minu kaal kõigub 66-67 kg vahel. 
2 nädalase jooksu järel ei ole kaal muutunud.


Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar