12. november 2021

Rattaga padi.

 

See padi sai alguse mulluselt tikkimiskoolituselt. Koolitust viisin läbi ma ise ja see toimus pea-aegu aasta tagasi siinsamas, Saue linnas. 

Õpetasin tikkimist algajatele täiskasvanutele, fookus oli arhailisel tikandil. Katsetasime varspistet, aedpistet, linnusilmapistet, ahelpistet, sämppistet, erinevaid täitepisteid jne. Tikkisime motiive, aga proovisime ka kanga ääristamise erinevaid võimalusi ja mitmel eri moel tikandi raamistamist. 

Meil oli kaks proovitööd: ühel katsetasimegi erinevaid pisteid; teisel, suuremal helebeežil kangal tikkisime motiive ning tegime tööle kauni raamistuse. Igaüks kujundas oma tööproovi muidugi just sellise nagu ta soovis ning valis sinna ise omale meelepäraseid motiive ja värve.


Kuna ratas on arhailises tikandis üsna levinud motiiv, arendasin seda ideed veidi edasi ja kombineerisin oma tööproovile ühe vana-aegse jalgratta.

Et beežist tööproovist üksi oleks saanud üsna väikese padja (või koti vms), siis õmblesin sellele hiljem ümber sinakasrohelise raami. Raamile tikkisin omakorda pisikesi rattakesi. Nii sai padja lõplikuks mõõduks 42 x 42 cm.

Tikandid on tehtud villasele kangale. Tikitud on villaste lõngadega (jämedus nr 8/2 ja 10/2). 

Kuigi padjakate oli juba ammu valmis tikitud, siis õmblemine võttis nagu alati liiga palju aega. Ma ei suutnud pikalt otsustada, mis kanga panen tagumisele poolele. Vahepeal olin juba ühe vana meeste triiksärgi välja valinud, aga see polnud päris see (tundus liiga õhuke). Lõpuks leidsin sobiva kangatüki vanade kangaste hunnikust, mis mulle talvel "sokutati". Aitäh, Ilse!


Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar