21. oktoober 2021

Kudum+siid=kleit

 

Mul siiski oli reisil paar kleiti ka kaasas. Ühe neist olin valmis saanud umbes kuu varem. See kleit on siidkanga ja kudumi kombinatsioon. Kusjuures kanga ostsin juba 7 aastat tagasi!! Ja tegelikult plaanisin sellest õmmelda pigem midagi tuunika sarnast - ses mõttes, et lühema (võrreldes kleidiga, mis lõpuks välja tuli). Ja eks ma oleksin tuunikat siis retuuside või teksadega kandnud... 

Aga läks teisiti... 
Kui ma suvel kanga uuesti välja otsisin, siis tundus siid tuunika jaoks liiga mõnus. Samas kleidi jaoks oli kangast liiga vähe (vaid 1 meeter). Nii arenes mõte, et tuleb üles või alla mingi lisajupike tekitada. Vaatasin üle oma pitsivarud, aga ühtegi haakumist ei tekkinud. Lappasin läbi heegelniidid, et äkki saan sobiva pitsi ise heegeldada - ei midagi. Aga siis sattus mu näppu ühelt kudumilt järelejäänud viskoosi-puuvilla segune ebaühtlane, aga parajalt peenike lõng, mis oli just õigetes beežides toonides. Kuna see lõng mustrit ei vaja, sai kootud lihtsalt parempidises koes jupikesed.
Ülemise osa kudusin kahes tükis: esi- ja tagaosa eraldi. 

Lõng: Katia, Concept Polynesia (56% puuvilla, 22% lina, 22% viskoosi; 50g/165m). See on ebaühtlane lõng, kuid kudum jääb hea langevusega ja mõnus. Kuna minu jäägihunnikusse oli seda lõnga jäänud kaht tooni beeži ja kumbagi ei tundunud olevat piisavalt, siis kudusin triibuliselt.

Kangas: 100% siid (Itaalia disain, ostetud poest "Kangas ja Nööp"). Imeline, veidi paksem kangas, mis õnneks väga palju ei kortsu ja liialt läbi ei paista.
Roomas seisin ühe väikese kommipoe ees (abikaasa tegi poes sisseoste). Minuga koos ootas sissepääsemist üks kohalik proua. Üks hetk astus daam mu juurde ja ütles, et talle meeldib mu kleit. Mmmm, nii armas :) Milline rõõm oli öelda, et ma tegin selle ise! 
Mulle meeldib ka mu kleit :) Vaatan kleiti ja mõtlen, et kui ma enam sellise miniga ei käi, siis saab allapoole pikenduseks õmmelda veel ühevärvilise siidiriba, eks...
Igal juhul tuleb kunagi sama ideed ühel pikal kleidil kasutada. Siis teen küljeõmblustesse taskud ka.

Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee

2 kommentaari:

  1. Väga huvitav kleit. Ise ei oleks osanud selle peale tulla, et need kaks tehnikat ühildada. Väga lahe :)

    VastaKustuta
  2. Aitäh, Ly! Mõned mõtted tulevad pähe ei tea kust... Ja ma võtsin ikka päris kaua hoogu, sest ei olnud kindel, et see toimib. Aga tulemusega olen ise ka väga rahul.

    VastaKustuta