30. september 2019

Kaltsuvaip nr 3.


Mu pühapäevased kaltsuvaiba heegeldamise õhtud jätkuvad ikka samamoodi. Tänu sellele saingi suve lõpuks valmis veel ühe ümmarguse vaiba, mis läks poja tuppa.


Seekord oli plaan teha musta-halli-punase-roosakirju vaip. Ja üleüldse pidi see minema tütre tuppa, aga tema keeldus igasugustest muudatustest oma toas ning nõudis kategooriliselt, et tema helebeeži-valgekirju vaip peab jääma alles (mis sellest, et vaip on juba üle 20 aasta vana, kulunud ja määrdunud jne). Niisiis saatsin tütre vana vaiba pesumajja ja juba pooleliolevat vaipa hakkasin sobitama poisi tuppa. Tegelikult selguski töö käigus, et ROOSA ei ole juba aastaid olnud meie pere T-särgi värv ja mul polnudki rohkem kui paar vana roosat särki... Kahjuks olin need juba vaipa sättinud. Ringselt heegeldamisega on see paha asi, et keskelt enam värve välja tõsta ei saa, nii et sinna need roosad ka jäid. Õnneks polnud poiss selles häiritud - vaip on ju kõigest vaip.

Lisaks lipsas vaiba sisse üks lilla triip - no pole mingi ime, sest ega hämaras sauna eesruumis tumelillat mustast saagi eristada :) Edaspidi olin targem ja käisin kahtlasemaid värve päevavalguses kontrollimas.




Vaiba läbimõõt on 134 cm. T-särkidest lõigatud materjali kulus kokku 2,4 kg. 


Roosid meil veel õitsevad.


Ja leedritel on väga palju marju. Ei tea, kas nendest ka midagi tehakse?


Pelargoonid on mul veel õues. Need üksikud napid öökülmad lilli ei häirinud.

2 kommentaari:

  1. Leedrist võib teha mahla, on tervisele väga kasulik, turgutab immuunsust.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pean uurima... Tean, et leedriõitest tehakse siirupit, aga marjadega ei oska ma midagi peale hakata. Kuskil kirjutas, et need on koguni mürgised?? Aga eks neid leedreid on erinevaid sorte...

      Kustuta