17. jaanuar 2019

Pisut suurem tubakakott.

Mäletate, ma ostsin kunagi vanakraamilaadalt Muhu tubakakotti. Hoian seda siiani magamistoas,  lavendliõitega täidetuna. Vahest möödaminnes raputan või pigistan veidi... Sügisel sain aga tellimuse - mul tuli valmistada pisut suurem tubakakott (kõrgusega u 25 cm), milles saaks lisaks tubakale ka piipu hoida. Puurisin siis enda vanakraami lähemalt, katsusin materjale, piilusin voodri ja pealisriide vahele (seal oli kiht tugevduskangast, mis ulatus põhjast kuni tikandi lõpuni) . Lavendlilõhn oli kätel ja toas :)


Üldjoontes lähtusingi uue tubakakoti tegemisel oma vanast kotist. Tikandi joonise leidsin L.Kirstu raamatust "Muhu tikand", kuid pidin seda suurendama, lilli asendama jne, nii et ega esialgsest suurt midagi järgi jäänud :) Väikesed lepatriinudki tahtsid tikandile pääseda.


Kuna pling-plingi tohtis olla palju, siis panin küljeribadele ka veidi litreid ja helmeid, nii nagu on näha raamatus "Meite Muhu mustrid" olevatel tubakakottidel. 



Voodri õmblesin puuvillasest kangast, vahekangaks valisin  paksema linase kanga, pealisriideks sai läikiv polüester. Tikkisin peenvillaste lõngadega. 
Tutid tegin tavalistest villastest lõngadest tavapärasel papist sõõrikute meetodil.

1 kommentaar: