18. oktoober 2018

Natuke roosat.

Täna näitan kahte kudumit, kus mõlemas domineerivad roosa ja hall. See on mõnus harmooniline kombinatsioon, aga nagu näha, siis on need kudumid täiesti erineva mõjuga. Mütsis on armsalt mahedad toonid, kuid Muhu sukad (mis on hetkel täiesti algusjärgus) saavad olema ergud, võimsad ja võimukad.



Kevadeks ja soojemaks sügiseks sobiva mütsi sisse kasutasin ära lõngajäägid. Pehme puuvillase valge lõnga (üsna vana lõng - võis olla ka Pingviin, aga kindel ei ole) kõrvale võtsin erinevad hallid, roosa ja veinipunase meriinovillase lõnga (jämedusega 50g/158-175m). Valge puuvillane tegi kogu mulje säbruliseks, helgeks ja pastelseks. 

Soonikut alustasin 98 silmusega. Kudusin tavalise (1+1) sooniku. Pärast jätkasin nii, et üks rida oli üleni parempidiste silmustega ja teine rida soonikuga. Lihtne!

Vardad olid soonikus numbriga 3 ning hiljem 3,75.



Siin piltidel on müts tütre peas, aga tegelikult kudusin selle endale. Tuul mulle ei meeldi - nii kulub selline pehme ja olematu karedusega müts mulle marjaks ära - eriti mõnel külmemal suvel.







Sel aastal õitsesid sõrmkübaralilled väga vara. Muidu jagub nende õisi augustini, aga sel aastal ma nii hilist õitsemist küll ei näinud. Võimalik, et viga oli liigses kuivuses või hoopis selles, et ma ei märganud neid pärast esimest õitsemist õigel ajal tagasi lõigata. Pilt on juulikuust.

Nii. Ja nüüd sukad ehk esimese suka esimene neljandik (vist?).


Vardad oli soonikus 1,5 mm ja hiljem 1,25 mm. Silmuseid oli soonikus 120, kärbseid alustasin aga 144 silmusega, kuid see number suurenes jooksvalt
Kärbseid pidin üksteisest veidike lahutama, et neid oleks kokku täpselt 8 tükki. Muidu oleksin pidanud üheksanda tegema pooliku, aga see mulle ei meeldiks.

Fotol tundub, nagu ma kasutaksin eresinist või lipusinist tooni. Ei-ei - see on tegelikult kergelt roheka varjundiga sinine Saara hea kindalõng nr 10/2 - imeilus toon, mis väikeses koguses tundub roosa vahele hästi sobivat. Ka tumepunane on Saara lõng (see on peenem ehk 12/2, toon numbriga 68). Nii erkroosa kui ka oranž on Pingi Anu värvitud. Neolõnga värvisin ise, aga see tuli liiga pika valge triibuga - no soonikusse kõlbab küll :)
Nüüd tulevad tumepunasel taustal roosad...😉


Ilusat sügist!

2 kommentaari:

  1. Väga ilusad.Kuid ei leia kuskild kärpse mustrid. Ega juhuslikuld sa Teie käest. Olen tänulik

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Kärbsed leiab raamatutest "Eesti silmuskudumine 2. Sukad-sokid" ning "Meite Muhu Mustrid". Mõlemad raamatud on koostanud Saara Kirjastus ja neist esimene on kindlasti veel poodides müügil. VT ka: epood.saara.ee/pood/eesti-silmuskudumine-2-sukad-ja-sokid

      Kustuta