3. aprill 2018

Käpajäljed ja tagurpidi maja.

Ma ei tea, kas kuskil on veel müügil veebruarikuu ajakirja "Käsitöö", aga ma olen juba ka maininud, et seal on koera käpajälje muster. Muster sobib hästi nii tikkimiseks kui ka kudumiseks. Proovisin mõlemad variandid mitu korda ka ise järgi. 

Ajakirja jaoks sai tikandi Liina hall kardigan. Taskud tundusid selleks ideaalsed. 


Väike nipp! Kui taskule tikkides tahab nõel muuhulgas minna ka läbi põhikanga, võiks taskusse panna sobiva suurusega libedama papitüki (väga hea abiline on sukapükste pakis olev "vormihoidja"). 



Lumevaht ja piimavaht.
Selle tööproovi kudumisel kasutasin Alvita Alpaka lõnga ja vardaid nr 3. Nii tuli motiivi suuruseks 7 x 6 cm.



Eile varahommikul (või selle eelneval ööl) oli meid tabanud lumelaviin :) Päriselt! Lumevaip maja ees oli küll vaid kalossikõrgune, kuid niiske, tihke ja väga raske. Ning paraku sadas kogu päeva edasi, nii et pidin treppi, väravat ja autot kaks korda välja kaevama, sest pealelõunaks oli valge vaip jälle 10 cm paksune. Selle jõuproovi tulemusena mul täna õlavarre lihased valutavad (õnneks mitte selg). Nojah tore, aga täna hommikuks oli lumi jälle tagasi... 



Tänu mahasadanud värskele lumele võin siin süümepiinadeta näidata ka lumiseid pilte. Järgnevad olen siiski teinud enne aprilli, kui käisime Tartus, Tagurpidi Majas.




Kuidas need lõngad küll seal sahtlis püsivad, uuris tütar.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar