28. juuli 2017

Tikandid Vikil, Saaremaal...


Saaaremal, Kuressaarest Kihelkonna poole sõites jääb teele Mihkli talumuuseum, kus on välja pandud Linda Pikkani käsitöö. Näituseks seatud tekid, padjad, sallid, jakid ja muud rõivad on kaunistatud uhkete värvikirevate tikanditega. Nii palju ilu ja fantaasiat ning mulle meelepäraseid uhkeid suuri lilli... 








Ühe täiusliku lilla õie saab viie tooniga. Niisamuti on ühe rohelise lehe sees 5 erinevat tooni. Kollased tolmukad panevad õie lõplikult särama.


Minu lemmik ongi see türkiissiniste lillekeste ja suurte maasikatega tekk. Ei mingit ahistavat sümmeetriat. Tundub, et pean ise ka just niimoodi tegema, siis ei jõua samade kombinatsioonide tikkimisest ära tüdineda.


Vanad talud on lummavad. Vikil asuv Mihkli talumuuseum on eriline selle poolest, et selle rajamiseks ei tulnud teha kogumistööd. Kohapeal oli täiuslik hoonetekompleks, kus oli säilinud rikkalik tarbeesemete kogu. Sealsed esemed ja tööriistad on valdavalt valmistatud või kasutamist leidnud selle talu elanike poolt. 




Senikaua kui mina tekke pildistasin, said lapsed taluhoovis kiikuda (pärast mahutasime muidugi kogu pere kiigele - mmmm!, õudne, aga mõnus).



Linda Pikkani tööde näitus on Vikil avatud 15.septembrini. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar