16. märts 2017

Topeltkraega kampsun.

Teele tellis oma kaasale sooja kampsuni. See kampsun on tehtud ühe ärakantud poekampsuni järgi, mis Teele kaasale väga meeldis, kuid millega sarnast nad enam poest ei leidnud. Vana kampsuni koostis ja värv on küll teine, aga lõige (eelkõige topeltkrae ja - nööbiliist) on üldjoontes sarnane. Lihtsa parempidise koe asemele valisime laiad soonikud ja ette leidsime veidi vallatud marmor-kirjud nööbid (poest Kangas ja Nööp).


Kampsun on kootud traditsiooniliselt alt üles. Kogu kehaosa tegin siiski ühes tükis (st küljeõmbluseid ei ole) ning varrukad õmblesin hiljem külge. 
Eriline oli vaid see, et kohe alguses tuli nööbiliistule arvestada topeltarv silmuseid ja hiljem osa pahemale poole ära keerata. Krae jaoks (viienda nööbi paiku) hakkasin nööbiliistule silmuseid juurde kasvatama ja nii kuni õlajooneni. 




Krae tagumise jupi kudusin eraldi - selle oleks saanud seljatükile ka kohe külge kududa, aga kuna õmblus teeb kaeluse tugevamaks (ehk toetab paremini ja kampsun ei veni siis nii kergesti välja), olen hakanud viimasel ajal nii õlgadel kui kaelaavades pigem õmblusi kasutama (eriti paksemate ja raskemate kudumite puhul).





Lõng: Drops Nepal, värv 0500 (65% villa, 35% alpakat; 50g/75m), mida kulus kampsunile ja mütsile kokku 21 tokki ehk 1050 grammi.

Vardad kõikjal nr 4. Kuna sellel kampsunil ei ole toetavaid/tugevdavaid palmikuid, tuli kasutada kahe numbri võrra peenemaid vardaid kui näiteks mu õe kampsuni puhul (mida kudusin ju nr 6 varrastega). 



Pildid tegin kodutänavas. Modelliks tuli mu noorim poeg, kellele kampsun on veidike lai. Aga ta arvas, et võiksin tallegi sellise teha...

2 kommentaari:

  1. Kudumises oled Sa kahtlemata meistrite meister ja iga töö kui tõeline meistriteos! Modell on šarmantne noormees, kes empsi kudumeid (kampsun, müts ja kindad ju ka) väärikalt esitleb! Väga ilus! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suur tänu nii ilusa tunnustuse eest!

      Kustuta