16. veebruar 2017

Kohupiima-küpsise pallikesed.

Panen siia kirja meie pallikeste retsepti. See on justkui Kirju Koera kohupiimane variant. Tänu väikestele kogustele tahenevad pallikesed kiiresti (piisab vaid ühest tunnist külmkapis). Ja teha on neid ka imelihtne - minu väikesel abistamisel sai meie seitsmene Ann ka hästi hakkama. Mina tegin neid aga teismelisena, st ligi 30 aastat tagasi. 

Koostisosad:
1 pakk ehk 180 g küpsiseid (Kalev Ekstra teeküpsis)
1 pakk ehk 200 g kohupiima (Saidafarmi magus kohupiim)
75 g võid
1 sl kakaopulbrit
1 sl suhkrut

Täidiseks marmelaadikomme, purustatud pähkleid (nt kreeka pähklid), šokolaaditükikesi või kuivatatud kirsse, rosinaid vms. Täidisega ei tasu liialdada, muidu ei püsi mass hästi koos. Soovitangi välja valida paar meelepärast täidist. Meie panime osadele pallikestele marmelaaditükke ja teistele šokolaaditükke. 

Veeretamiseks 5-6 Digestive küpsist (neist saab mõnusa peene puru) ja 1 sl kakaopulbrit.

Valmistamine:
Murenda küpsised kaussi ja tambi need pudrunuiaga väiksemaks (tükid võivad jääda erineva suurusega, st kõik ei pea olema väga peen puru). Sega juurde kohupiim, sulatatud või, suhkur ja kakaopulber. Sega ühtlaseks ja tõsta segu umbes 10 minutiks külmkappi. Vahepeal purusta Digestive küpsised pudrunuiaga peeneks puruks ja sega kakaoga. Nüüd võta teelusikatäis segu, suru massi keskele veidike täidist ja veereta seda küpsise-kakaopurus. Kõik pallikesed pane umbes tunniks külmkappi. 


Minule jäi pihku hoopis lihahaamer, mida me pole juba aastaid kasutanud... 


Ann sai veeretamisega ise hakkama.


Kaunistuseks panime peale suhkruliblikaid - on teised sellised kõvad ja maitsetud. Annile need liblikad ei meeldinud. Seega järgmine kord katsetame pigem šokolaadinööpidega vms. 


Päris suur kogus tuli...
 

Head maiustamist!

1 kommentaar:

  1. Oojaa, meenub mullegi, et sai lapsena sarnaseid küpsisepalle tehtud. Kohupiima asemel sidumiseks panime vist sula margariini ja sorts piima. Aitäh meelde tuletamast, teen kindlasti lähiajal!

    VastaKustuta