4. oktoober 2016

Must seelik.

Nüüd juhtus nii, et mul tuli heegeldada üks klassikaline must pliiatsseelik. Nimelt ostsin ma endale juba kevadel mustade täppidega siidpluusi (ai, ma armastan täppe!!), aga kui ma selle kõrvale sobivat seelikut otsisin, siis muidugi ühtegi õiget (tagasihoidlikku, hästiistuvat ja heast materjalist) ma ei leidnudki. Kuna ma ei ole just eriti hea ostleja - mulle lihtsalt ei meeldi mööda poode käia ning rõivaid selga proovida - siis otsustasin viimaks, et teen endale ise selle seeliku. Ja et ma õmblemises ennast veidi ebakindlalt tunnen, siis hoopis heegeldasin. 


Nende lihtsate motiivide idee sain ajakirjast "Minu käsitööd" 5/2010, kus seesugustest oli tehtud üks väike must kleit. Minu seeliku jaoks tuli küll motiive veidike kohandada.

Lõng: Arezzo lin, HjerteGarn (29% lina, 37% puuvilla, 34% bambust; 50g/150m), mida kulus 5 tokki ehk 250 grammi. 

Heegelnõela number oli 3 (värvel ja alumine äär on tehtud numbriga 2,5).Et seelik ikka ilusti keha järgi oleks (ja mitte lihtsalt kandiline kott), siis on motiivid vaid ees ja taga. Küljed lahendasin veidi teistmoodi - allolevalt fotolt on seda veidike paremini ehk näha.Sellises toredas kohas me seekord pildid tegimegi...


5 kommentaari:

 1. Väga hea näeb välja!

  VastaKustuta
 2. Väga hea näeb välja!

  VastaKustuta
 3. Tõeliselt kaunis!
  Sügisvärve!
  M

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Aitäh! Kuidagi on nii välja kukkunud, et musta on mul sel aastal nii kudumites kui heegeldistes üsna palju.

   Kustuta