9. oktoober 2015

Tulpidega lapitekk.

See tulbitekk on minu kahe viimase suve suurprojekt. Ühtlasi on see mu esimene täismõõdus tekk. 



Lubasin ju juba kaks aastat tagasi, siis kui valmis see väike Anni rannatekk, et teen talle ka suure vooditeki. Oo, jaa! Küll see uus võttis ikka kaua aega... 

Esimesel aastal joonistasin kavandi, 2014. aasta suvel alustasin keskosa ja nurkades olevate lapikeste väljalõikamise ja kokkuõmblemisega ning siis läks mu masin ju katki. Teki põhiosa jäi terveks sügis-talveks laua alla seisma. Juba uue Janomega (tavamasin) tegin tulbid ja teppisin. 

Teki mõõdud: 141 x 232 cm


Kuna voodi asetseb Anni toas nii, et tuppa sisenedes jääb silma pigem just teki äär (borde), siis kavandasin mustrid nii, et põhiosa on võimalikult lihtne ja äär on huvitavam. Seda enam, et tavaliselt on tema voodi kaetud nukkude-kaisukatega ning teki keskele jäävat ilu poleks nagunii näha :)


Peamiselt kasutasin vanu kangaid, st enamus neist olid "eelmises elus" kas triiksärgid või kardinad või lihtsalt mingid jupid-jäägid. Eraldi ostsin vaid tulpide taustaks oleva ererohelise kanga, sest sinna oli vaja üsna palju ühesugust kangast ja sellises koguses mul ühtegi kapis ei leidunud.

Mõned õmmeldud detailid on siiski keskosas ka :)
Et siia tekiserva just tulbid pidid tulema, teadsin ma juba paar aastat tagasi. Nimelt on tulbid ainsad sibullilled, mis mu kuivas ja üsna varjulises aias järjekindlalt igal kevadel õitsevad ning isegi üsna hästi paljunevad. Nii oleme me igal kevadel Anniga koos tulpe imetlenud ning kurvastanud, kui nende õitsemine läbi saab. Ning aastast aastasse uuris ta, millal need tulbid jälle "kasvama" hakkavad... nii suve lõpus juba ...

Nüüd kasvavadki tulbid tal aastaringselt:)

Tulpidega lapitekk

5 kommentaari:

  1. Rõõmsad kevadised värvid, väga ilus tekk!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Mulle ka need värvid meeldivad - olin kohe kavandades üsna kindel, millistes toonides peab tekk tulema. Algul küll pidi üldmulje veidi heledam tulema, aga kuna sobivat helerohelist ma raami jaoks ei leidnud, siis valisin selle rohurohelise. Ja nüüd tunnen, et ongi parem.

      Kustuta
  2. Ääretult ilus ja rõõmus tekk!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on hea meel, et meeldib! Kui tegin tekile veel viimaseid tepinguid, siis mõtlesin, et iga naine (aga miks mitte ka mees) võiks oma elu jooksul ühe suure lapiteki teha... siis oskaks ta rohkem hinnata nii käsitööd, aega kui ka head taaskasutuseks sobivat puuvillast kangast.

      Kustuta
    2. Vaat see paneb mõtlema:) Aga tõesti, nii see on! Kaunis-kaunis.

      Kustuta