9. september 2015

Need imelised lillelised kangad...

Romantilistest kangastest on ikka tohutult mõnus midagi õmmelda... Seda eriti siis, kui küpsevate suveõunte lõhn tikub lahtisest aknast tuppa ja viimased saialilled hakkavad vaasis närbuma. Nii ma vuristan masinaga ja mõtlen möödunud suvele, kus päikest oli küll vähevõitu, kuid elamusi siiski piisavalt...


Need imelised lillelised ja triibulised kangad olen kõik ostnud mõnest teise-ringi-poest. Kuna mu garderoobi põrandale on sarnaseid puuvillaseid kangajuppe kogunenud juba mitme hunniku jagu (kokku nii kaks meetrit ikka), siis hoidun ma viimasel ajal (so vähemalt pool aastat) riidekaupa müüvate taaskasutuspoodide külastamisest. Tegelikult tegi "loobumise" lihtsamaks asjaolu, et mu õmblusmasin oli katki. Just see teadmine, et nagunii ma ei saa õmmelda, aitas kodust kangakogust kontrolli all hoida. Jah, stabiilsena hoida, aga mitte vähendada...

Aga mul on nüüd uus õmblusmasin :) Ja seega saab jälle õmmelda, st kangahunnikut vähendada. Niisiis vuristasin kokku ühe suvise komplekti - lauakatte, pajakindad, pajalapid ja põlle.

 
Seoses taaskasutuspoodidega... Mul on tegelikult veel üks kirg - vanad nõud. Aga mitte kõiksugu nõud. Minuga tulevad kaasa need, kus on midagi sinist (mida rohkem, seda uhkem) või need, millel on sang (või sangad). Veel parem, kui on nii sang kui ka sinine :) Eriti meeldivad mulle kannud ja vaasid, suured vaagnad ja kausid... nii keraamika kui ka klaas. 
See mõnus piimakann oli väikese praoga ja anti mulle "kauba-peale". Nüüd on kann mul õues lillevaasi eest. Vett ta muide läbi ei lase.

3 kommentaari:

 1. Ilusad õmblustööd! Mis masina soetasid, kui saladus pole?

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Aitäh! Ostsin tavalise Janome 423. Hinnangut veel ei annaks (kuid lootsin, et töötab vaiksemalt kui mu vana Brother, kuid siiski mitte).

   Kustuta
 2. Väga kaunuvärvilised lapitööd on tulnud Sinu uue masina alt :) Tõeliselt helged ja südantsoojendavad. Lihtsad, aga väärikalt kaunid. Janome on ma usun hea valik. Ütlen seda väga pikaaegse kogemuse põhjal. Olen väga kaua selle brändiga ise tööd teinud ja seda müünud ning tunnen nende hingeelu ma usun päris hästi. Ostsid küll Janome ühe lihtsamatest masinatest, aga oma tööd teeb ta kindlapeale kohe väga hästi. Ise õmblen samuti Janomega ja ühtegi halba sõna öelda ei oska.

  Nõud, millel on sinist......mulle meeldivad ka ;)

  Edukat vuristamist uue masinaga!

  VastaKustuta