23. aprill 2015

Sinised säärised.

Vahepalaks näitan, et ma vahest teen ka täiesti tavalisi asju, täiesti läbimõtlemata ja täiesti mõtetust lõngast. 

Ma ei tea, miks ma kunagi aastate eest üldse sihukese lõnga ostsin. See, väga pehme ja kerge, kuid suhteliselt karvane "mohäärlõng" sisaldab mohääri vaid 10%. Ülejäänu on polüakrüül ehk keemia (saadud nafta, kivisöe, maagaasi ja ms töötlemisel, vt näiteks hariduskeskuse infot selle kiu kohta). Mida ma sellest küll teha plaanisin?

Igal juhul oli mul seda lõnga tervelt 2 tokki ehk 100 grammi. Ja nüüd ma otsustasin, et koon tütrele säärised - need ei ole kehale liiga lähedal ja sääred vast ei hakka ka nii kergesti higistama. Samas on hea need mõne jahedama talveilmaga kleidikese ja saabaste vahele tõmmata...


Seekord ei viitsinud ma eriti harutada ka... Võin vabanduseks vaid öelda, et sellist lõnga ongi tegelikult üsna võimatu harutada, sest läbikootud silmustes on pikad karvased kiud teineteise külge päris tugevalt haakunud ning lahti saab neid vaid siis, kui pea iga silmust eraldi kaasa aidata.

Üles-alla tegin pikad ärakeeratavad soonikud, väliskülgedele kaks palmikurida. Sissepoole kudusin parempidist pinda ja keskele ka veidi soonikut - mõtlesin, et nii jäävad säärised paremini hoidma (plaan oli, et nad oleksid sääre ümber kohati veidi "kottis või lontis"). Tagantjärgi tarkusena võin öelda, et see päris nii hästi ei toiminud. Vist oli lõng selle jaoks liiga kohev ning keskosa soonikud ei tõmbu nüüd piisavalt kokku. Edaspidi teen ka siseküljele pigem üleni soonikud või palmikuread. 

        

        

Lõng: Red Heart, Mozart Color (50g/140m). 41 cm pikkadele sääristele kulus 65 grammi lõnga.
Vardad nr 3,5.
Silmuseid soonikus 44, sääreosal 48.

Muide: siniste mõmmikute kohta ütles tütar, et need on "titekad" - seega, tuleb välja vahetada.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar