17. november 2014

Väikese kirjaga sõrmikud.

Kuigi ma just aasta tagasi kudusin Märdile ühed ilusad mummulised käpikud, siis tuli talle ikkagi sõrmikud ka teha. Sest hommikud on juba ammu jahedad. 

Nimelt sõidavad mu poisid kooli vahet jalgrattaga, mida käpikutega on ju üsna ebamugav teha. Soetasin neile küll spets jalgratturi-kindad, kuid need jäid sahtli põhja paremaid päevi ootama. Märt tahtis korralikke sooje sõrmikuid. 
Kui mustrit valisin, sattusin ristiliste Kullamaa (ERM A 509:2835) kinnaste peale. Mulle väga meeldis selle kinda disain, kus lihtne kärbeskiri sobitus nii hästi põikitriibulise randmega ning kolm üksikut sinist mustririda mõjuvad ergult muidu nii hallil kindal.

Üldjoontes jätsin ma kujunduse samaks, lihtsalt käpikute asemel kudusin sõrmikud. Randme tegin ka pisut pikema ning lambahalli lõnga asemel kasutasin värvitud halli. Ja seekord lõin silmuseid vardale mitte-etnograafilisel moel.


NB! Põikitriibuline ranne ei veni eriti. Seega tuleb randmesse tavalisest veidi rohkem silmuseid luua. 
Randmes silmuseid 78, põhiosas 80. 
Vardad nr 1,5.


   

Nüüd käivad mõlemad poisid koolis minu kootud sõrmikutega (Atsile kudusin ühed juba eelmisel aastal). Ja see on hea tunne!

2 kommentaari:

  1. Mõnusad mehelikud kindad! Vahva, et ema kootud kindaid eelistatakse :)

    VastaKustuta
  2. Jaa, ma olen ise ka väga üllatunud ja rahul!

    VastaKustuta