1. juuli 2014

Helesinine pehmus.

Kudusin üsna lihtsa salli. Tavalised ripsiread ja nende vahel mõned auguread. Auguread ei ole klassikalised kaks parempidi kokku ja õhksilmus, vaid kudusin kolmest silmusest valja kolm uut silmust... Ja nii terve rida. Jäid veidi teistmoodi auguread. 


Samas ei saa selliseid ridu üksteise alla liiga palju teha, sest siis kipub sall auguridade koha pealt kitsam jääma ning venitamine ka eriti ei aita. Katsetasin, et maksimum on 3-4 rida korraga (sõltub materjalist). No muidugi võib ju ka terve salli nii kududa - see jääb siis nagu kootud saalomon vist...


Lõnga ostsin kunagi just värvi pärast - tundus huvitav, et helesinisesse lõnga on pikeeritud väikesed roosad träpsud. Proovisin ka mustrisse (kassikäppa ja varesejalga) kududa, aga karvane värviline lõng sööb mustri ära. Ripskude sobib hästi, pealegi teeb rips mohääri veelgi pehmemaks ja õhulisemaks. Samas tundub sall ka veidi paksem, toekam.



Lõng ise oli väga peenike, mistõttu kuduma asudes tundus, et see kohe ka katki läheb. Ei läinud. Ja hea oli kududa... Ise ka imestan, et nii kirjutan, sest olen ise pigem villasema lõnga austaja.

Tänu oma vähesele villasisaldusele sobiks selline sall hästi neile, kes karedust üldse ei kannata. Sall on tõesti pehme.

Lõng: Luna, Madame Tricote (30% mohääri, 40% akrüüli, 30% polüamiidi; 50g/550m), kulus 1 tokk ehk 50 grammi.
Mõõdud: 80 x 175 cm
Vardad: nr 3


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar