12. juuni 2014

Meelespea sall.

"Mu kingitus oled sa..." kummitas mul kõrvus kogu selle salli kudumise ajal. Muidugi seepärast, et salli kudusin ma kingituseks. 


Ja hoolimata sellest, et paljudel tänase postituse fotodel figureerivad lisaks sallile veel roosid ja ploomiõied, sobib seda salli nimetada Meelespea salliks. Mitte ainult seetõttu, et sall läks kingituseks, aga just need, ära-unusta-mind-lilled õitsesid mu õues kogu salli kudumise ajal.



Sallimustri leidsin jälle raamatust "Haapsalu sall" ning seal on selle nimi hoopis Lillega ebapiibelehekiri. Avastasin, et see on väga hea muster ka kolmnurkse räti jaoks - muster jookseb just sobivalt diagonaali. 

Lisaks ei teki selle mustriga tagurpidise konstruktsiooniga (ülevalt keskelt alustades) salli kududes tavapärast probleemi, kus lille- või lehemuster jääb pea-alaspidi. Selle mustriga jäävad lilled ilusasti lehtede kohale.




Lõng: Drops Lace (70% alpakat, 30% siidi; 100g/800m). Imeline naturaalvalge toon nr 0100. Väga pehme ja siidine lõng. Veidi karvane (nagu ikka alpaka), kuid üldsegi mitte kare.
Lõngakulu: veidi alla 100 grammi.

Vardad: nr 3.
Mõõdud: 200 x 95 cm.




Kuna sall ise on üleni nupuline-lilleline ning motiivid on üsna suured, siis otsustasin salli lõpetada võimalikult tagasihoidlikult ehk ei mingeid täiendavaid nuppe, satse, pitse jne.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar