7. veebruar 2014

Millest kududa mehele salli?

Täpselt selline küsimus vaevab mind iga paari-kolme aasta tagant, sest umbes sellise vahemiku järel tuleb mul kududa sall kas abikaasale või mõnele oma poegadest. Sel aastal juhtus aga nii, et pidin korraga kaks seesugust salli kuduma.



Abikaasal oli erisoov, et tema sall peab olema erepunane!!! Esialgu huvitav ülesanne osutus tegelikkuses väga keeruliseks. No kust leida erepunast lõnga, mis ei oleks täis sünteetikat ning samal ajal oleks pehme ja soe, ei ajaks karva (sest ükski mees ei taha ju tumeda ülikonna peal näha punaseid lõngaebemeid...) ja mis sobiks meheliku moega (reljeefse) mustri kudumiseks. Ning kokkuvõttes pidi sall ikkagi jääma asjalik ja jõuline, mitte õrn ega lendlev.

Leidsin kellegi blogist toreda salli, mille muster mulle meeldis ja mille tegemisel oli kasutatud meiino-siidi-kašmiirisegust lõnga Sublime Cashmere Merino Silk, mida meil müüb näiteks Käsitööjaam ja Pullover. Mõtlesin, et seekord mul veab ning ma ei peagi ise rohkem oma pead vaevama mustri, lõnga ning silmuste arvu sobitamisega. Tellisin lõnga ja kudusin kahe meetrise salli salli valmis, viimistlesin... Aga tulemus ei rahuldanud mind üldse. Sall jäi lõrts...vedel...armetu - ei teagi, mis on see õige sõna.


Muide, reljeefne parem- ja pahempidine kude jäi selle lõngaga tõesti fantastiliselt ilus ning kududa oli seda lõnga ka väga mõnus. Aga ei sobi see meeste salliks mitte! Usun siiski, et tulevikus teen sellest lõngast endale kardigani või pulloveri, sest lõnga värv ja koostis mulle meeldib.

Aga mehe salli jaoks asusin uut lõnga otsima. Jämedamat... Et tuleks toekam sall.
Seekord valisin Käsitööjaamast Drops Big Merino. Mustri jätsin enam-vähem samaks.




Tulemusega võin üsna rahule jääda - minu enda jaoks on puhas meriino ikka liiga soft, lisaks veidi kortsuv (mida on ka ühelt fotolt näha). Aga mehele sobis ja see on ju kõige tähtsam, eks!




Mulle jäi silma Salihan´i sall, kuid salli mustri autor on Smariek.
Lõng: Drops Big Merino, värv 18 (100% meriinovill, 50g/75m), mida kulus 6 tokki ehk 300 grammi.
Vardad: nr 4,5.
Mõõdud: 23x196 cm (laiuses 44 silmust).



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar