7. juuni 2012

Üks kiirelt kootud topp tütrele.

Rohelisest vestist oli järele jäänud umbes 50 grammi puuvilla-viskoosi segust lõnga. Esiti ei osanudki välja mõelda, mida sellise väikese kogusega teha. Kuid siis leidsin oma põhjatust lõngakastist sama koostisega säravroosat lõnga - ka 1 toki jagu. Kuna lõngatoonid tundusid omavahel sobivat, kudusin ühe imelihtsa lainelise mustriga topi. 

Topp sai täpselt nii pikk, kui lõngadest jagus. Hea üllatus oli see, et pärast venitust (venis kusjuures päris palju) jäi kudum väga hästi langema.


Lõngad: roheline Brilla 50 grammi ning roosa Schachenmayr Brilliant 50 grammi
(mõlemal 42% puuvilla, 58% viskoosi; 50 grammi-110 m).
Ringvardad nr 3.

Topi pikkus 39 cm (tüdrukule pikkusega 89 cm ja ümbermõõduga 54 cm).
Muster tavaline 3 parempidi, 3 ületõstmisega kokku, 3 parempidi, 1 õhksilm, 1 parempidi ja 1 õhksilm jne. (Mustrikordus on 12 silma) Järgmisel real kõik silmad parempidi.

Kuidas tegin? Algul lõin vardale 144 silma. Edasi kudusin ringselt. 4 esimest rida kudusin ripsilisena (st ilma mustrita read kudusin pahempidi, mustriread aga eespool kirjeldatud skeemi järgides). Mustriosa kudusin kokku 64 rida (venitatuna on see 26 cm). Seejärel kudusin ühe rea, kus mustriosas jätsin õhksilmad tegemata, kuid kokkuvõtmised tegin mustriskeemi järgi.
Järgmine ring on parempidine ja sellel lõpetasin mõlemal kaenlaalusel 4 silma. Edasi kudusin ripsilisena edasi-tagasi mõlemal pool u 3 cm. Õlapaelad heegeldasin (pikkuseks 13 cm).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar