23. september 2011

Minu esimene HAAPSALU SALL.


Kuduma hakkasin seda 1. septembril ja eile hilisõhtul sai sall venitusse. Iga päev natuke ning mõned päevad ei kudunud ka. 



Tegelikult enne salli kudumist tegin veel vähemalt 10 proovilapikest, et õppida tundma erinevaid materjale ning et käsi harjuks nii õrna pitsi tegemisega. No ja julguse kogumiseks.

Õnneks harutama eriti ei pidanud - 1 korra tegin nupu üleliigsesse kohta, siis tuli 1 rida harutada. Ning absoluutselt iga kord, kui oli vaja varda suurust vahetada (st ülesloomisvardad väiksemate vastu vahetada), unustasin ma selle ära ning mingi aeg tegin suurte varrastega edasi. Ja päris alguses lõin silmi liiga vähe!! No arusaamatu, kuidas küll sai nii, et arvutasin õige silmade arvu kokku, aga lõin ikka hulga vähem. Kuna muster kõik klappis, siis sai umbes 5 cm ära kootud, enne kui hakkas tunduma, et liiga kitsas sall tuleb.

Muidu läks kõik ladusalt, aga kui sallist oli 
1/3 valmis, hakkas tunduma, et tuleb suuuuur sall. Tuligi - mõõdud 80 x 185. 





Lõngaks tumesinine Raasiku Aade 8/1. Väga meeldis sellega kududa. Lõng ei katkenud mul kordagi ja mugav oli näppude vahel hoida. Ei libise ära. Ning see maavillase lõhn on niii mõnus!

Muud tehnilisemad andmed:
Lõngakulu oli hüüratu - 160g - algul arvasin naiivselt, et saan 170-grammisest vihist 2 salli!!
Muster - Viltune hagakiri 1, Haapsalu salli raamatust lk 118. Raamat oli mul üldse suureks abiks. Tänud koostajatele!! Oli suur õnn, et kirjastuses veel paar raamatut varuks oli, siis kui ma suvelõpus seda otsima hakkasin.
Vardad loomisel 3,5 (järgmine kord võtan veel pool numbrit suuremad), kudumisel 2,75.
Äärepitsi loomisel 4,5; kudumisel 3,5.

Suur tänu ka Reesile, kes õpetas oma kursusel mulle loomist, lõpetamist, nuppu jne, jne!!!!
Ja arvatavasti ilma paljude teiste Isetegijateta poleks ma hakanud Haapsalu salli vastu üldse huvi tundma. Teie sallid pildialbumis on nii fantastilised!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar