9. märts 2012

Harjutan teisi tikkimispisteid.

Kui Muhu tikand välja jätta, siis olen oma tikkimistöödes kasutanud peamiselt sämppistet, varspistet ja linnusilmapistet. Need on sellised lihtsad pisted, mida eesti arhailises tikandis võib sageli kohata. Kuid tahaks ju midagi uut ka. No ristpistet ma oskan ka, aga seda sai lapsepõlves tüdimuseni teha. Pealegi ei tahaks ma eriti kanga koelõngu lugeda. 

TAST (ehk Take a stitch Tuesday) õpetas 1. nädalal avatud ahelpistet. Muide, raamatus "Tikkimispisted" (autor Mary Webb) kutsutakse seda pistet armsalt "kärbespisteks". Päris huvitav ja võimalusterohke piste tundub, eriti kui vaadata teiste tikkijate töid.
Katsetasin pistet ühe vana hõlmikkampsuni peal.



TAST ise on juba 10. nädala peal ehk siis võiks olla läbi katsetatud veel mitmeid uusi pisteid, kuid miskipärast ei tule mul sellist õiget "vaimu peale". Mul on vist ajast kahju, kui peaks niisama proovilappe tegema. Samas ei tule ühtegi kasulikku mõtet, milleks proovitöid kasutada. Ja pealegi on teiste töödest näha, et hea materjalivalik (nt sobivad lõngatoonid) ning originaalne muster on väga oluline. Seega - eeltööd tuleb ikka ka teha. Mina aga tahaks kohe pihta hakata.



Näiteks eelmainitud raamatus on kärbespistest mitmeid eri versioone. Proovisin neist enamuse läbi ja enne tilkade tikkimist tegin kampsuni teisele hõlmale vabakäelised jooned. Mõni versioon meeldis rohkem, mõni üldse mitte. Eks neid meeldivamaid pärast tilkade tegemisel kasutasingi.

Ja eks ma nüüd ootan inspiratsiooni. Seniks vaatan teiste kauneid töid, nt
Marianne ja Luiz Vaz .

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar