13. aprill 2021

Vanaemaruuduline tekike.

 

Juba ligi kaheksa aastat tagasi alustasin lõngajääkidest teki heegeldamist. Sellesse tekki eraldasin kõik erinevatest projektidest üle jäänud villased (lamba-, meriino- ning alpakavill) ja villasegused lõngad (nt sokilõngad ja mohäärlõngad). Päris kõiki toone ma sobivaks ei pidanud - eelistasin siniseid, rohelisi, pruune, valgeid, lillasid ja mahedamaid roosasid toone. Natuke sinepikollast sai pandud nö aktsendiks. 

Selle aja jooksul võtsin heegeldustöö käsile umbes korra aastas, et tekkinud lõngajäägid jälle uuteks ruutudeks vorpida ning seejärel pooliku teki külge heegeldada. Nii ta muudkui kasvas ja kasvas. 

Aga eelmise aasta lõpus tellisin endale elutuppa uue petrooleumsinise tugitooli ning kui see jaanuaris saabus, sain kohe aru, et toolile tuleb peale "visata" mingi tekk või pleed (paaril lapsel meeldib tugitoolis istuda risti üle tooli, jalad käetoel). No vot, siis võtsingi jälle oma "pooliku" välja, heegeldasin paari rea jagu vanaemaruute juurde, lisasin tagasihoidliku ääre ja viimistlesin.

Kogu töö on tehtud tõesti vaid lõngajääkidest. Mõned lõngajupid olid vaid meetri või paari pikkused - neid sai kasutatud ruutude südamikes. Kuna ühtegi lisalõnga ma selle teki jaoks juurde osta ei tahtnud, ei teinud ma motiivide ühendamist ühe ja sama lõngaga (mis minu meelest on tegelikult nii hea ühtlustav võte), vaid ka see viimane rida on erinevat värvi. Õnneks üldmulje väga kirju ei jäänudki.

Et tekk ei jääks liiga tume, siis on igas ruudus vähemalt üks rida valge lõngaga. 

Heegelnõel oli numbriga 3 mm.

Tekki suurus on 58 x 192 cm. Selleks kulus umbes 650 grammi lõngajääke.

PS! Vanaemaruut on tänavu rõivastel eriti populaarne. Vaata värskeid võimalusi nt siit.



Pahemast poolest ka üks pilt. ⬆⬆

Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee

2 kommentaari: